Prefectura Maramures, pichetata de medici de familie si pacienti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Medici de familie si pacienti au pichetat joi, 2 noiembrie, Institutia Prefectului-Judetul Maramures. O delegatie a Societatii judetene de medicina familiei/medicina generala Maramures, condusa de presedintele dr. Gheorghe Lascu, a fost primita de catre prefectul Vasile Moldovan, se arata intr-un comunicat al Institutiei Prefectului-Judetul Maramures.

Acestia au atras atentia reprezentantului Guvernului in teritoriu asupra deteriorarii inacceptabile a sistemului public de sanatate si au solicitat: asigurarea conditiilor  necesare pentru desfasurarea activitatii medicului de familie in scopul imbunatatirii asistentei medicale si a populatiei tarii, cresterea finantarii medicinii de familie, pentru echilibrarea finantarii in sistemul public de sanatate si recunoasterea importantei rolului medicului de familie si respectarea drepturilor constitutionale ale medicilor si pacientilor.

Medicii de familie maramureseni au mentionat ca timpul consultatiei este irosit cu acte administrative, nemedicale ca responsabilitatile legale ale medicului de familie prevazute de Legea nr. 95/2007 sunt incalcate in contractul cadrul si actele normative subsecvente.

De asemenea, au precizat ca este absolut necesara realizarea unei finantari echilibrate si nediscriminatorii, solicitand alocarea a 10% din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate in anul 2018. Alte probleme semnalate s-au referit la neatractivitatea medicilor de familie in zonele rurale, pregatirea profesionala din resurse financiare proprii, dotarea cabinetelor medicilor de familie.

”Medicina de familie are un rol important in sanatatea populatiei si ca autoritatile judetene au tot interesul ca medicii de familie sa isi desfasoare in cele mai bune conditii. Vom avea discutii cu primarii unitatilor asministrativ-teritoriale pentru a va sprijini in demersurile dumneavoastra de a asigura in bune conditii asistenta medicala primara si continua la nivel individual, al familiei si al comunitatii. Trebuie sa gasim impreuna facilitati care sa atraga tinerii medici de familie in mediul rural, sa asiguram schimbul de generatie si sa oferiti servicii medicale de calitate la nivel de cabinet”, a declarat prefectul Vasile Moldovan.

Memoriul inmanat prefectului de catre medicii de familie maramureseni, respectiv problemele semnalate la nivelul judetului au fost transmise la nivel central, la ministerul de resort, se mai arata in comunicat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2