Prefectura Maramures: Situatia de la Petrova prezentata de Avocatul Poporului nu corespunde cu realitatea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

 

Avand in vedere situatia prezentata, in mod public, de catre Avocatul Poporului cu privire la situatia acordarii unui ajutor financiar unei persoane din comuna Petrova a carei locuinta a fost afecata de fenomenele meteorologice periculoase, va precizam pentru informarea corecta a opiniei publice urmatoarele aspecte: la data de 12 iulie, prefectul Sebastian Luput l-a primit in audienta pe domnul Petru Onofriciuc, domiciliat in localitatea Petrova la numarul nr.259E, avand aceeasi adresa de domiciliu cu Maricuta Patrut.

Dupa primirea in audienta si prezentarea situatiei, prefectul de Maramures a trimis Consiliului Local Petrova, respectiv domnul primar adresa cu nr. 7142/A275/12.07.2017/ prin care a rugat unitatea administrativ-teritoriala sa analizeze oportunitatea acordarii unui ajutor de urgenta pentru reparatii la acoperisul casei, afectat de vijelia din data de 29 iunie a.c.

Primaria Petrova comunica, prin adresa nr. 3206/2017, ca in sedinta Consiliului Local Petrova s-a aprobat asigurarea unei cantitati de 10 metri cubi de beton, in valoare de 2600 lei pentru reparatii la acoperisul casei afectate de furtuna.

Dupa primirea acestei adrese, Institutia Prefectului-Judetul Maramures comunica petentului Petru Onofriciuc Hotararea nr.50/2017 a Consiliului Local Petrova, de acordare a sumei de 2600 lei pentru achizitia a 10 metri cubi de beton pentru reconstruirea planseului casei cu nr. 259E, respectiv raspunsul primit de la unitatea administrativ-teritoriala. De asemenea, a mai fost aprobata, prin Hotararea nr.59/2017 suma de 811 lei pentru transportul si turnarea betonului necesar refacerii planseului casei.

Institutia Prefectului-Judetul Maramures isi afirma si isi asuma rolul de garant al respectarii legii, respectarea drepturilor cetatenilor, dar si de modul  transparent si deschis, ca instrumente de lucru in relatia cu toti cetatenii judetului Maramures.

In acest context, va precizam ca atat doamna Maricuta Patrut, cat si domnul Petru Onofriciuc nu s-au inscris, fie prin programare online, fie sa se prezinte la Palatul Administrativ pentru a fi primiti in audienta de catre prefectul Vasile Moldovan sau subprefectul Alexandru Cosma. Actuala echipa de conducere a Institutiei Prefectului-Judetul Maramures nu a refuzat primirea in audienta a cetatenilor, indiferent de problemele cu care s-au confruntat.

Institutia Prefectului-Judetul Maramures a transmis, in data de 30.10.2017, adresa 9636/R408/2017 Avocatului Poporului prin care a comunicat demersurile efectuate, acordarea ajutorului de urgenta si a anexat hotararile consililui local.

Suntem consternati si profund nemultumiti de procedura prin care o institutie a statului a ales sa isi faca imagine prin prezentarea incorecta a unei situatii si sa denigreze public alte institutii ale statului si persoanele care le reprezinta. Consideram ca Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea isi desfasoara activitatea prin respectarea legii, pe principii de cinste, corectitudine, onestitate, moralitate si demnitate, iar situatia prezentata de la Petrova reprezinta doar o inadvertenta.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2