Prefectura Maramures va fi pichetata de Cartel ALFA in 10 octombrie

Reclame home 1
Reclame home 1

Prefectura Maramures va fi pichetata miercuri, 10 octombrie 2018, de catre membrii de sindicat de la Cartel ALFA. Protestul nu se face impotriva Consiliului Judetean Maramures sau a Directiei de Protectie a Copilului (DGASPC) ci impotriva Guvernului.

Florin Hosu, presedinte Cartel ALFA Maramures: “Pe data de 10 octombrie, de la ora 11.00, vom fi in fata Prefecturii Maramures. Avand in vedere ca Ziua international a muncii decente pica duminica, noi o sarbatorim miercuri printr-o pichetare. Toate inechitatile care exista in momentul de fata in cadrul sindicatelor atat la privat cat si la stat vor fi prezentate in adresa pe care o vom inmana prefectului de Maramures.”

Una din cele mai strigente probleme ii vizeaza pe asistentii personali. Salariile acestora ar trebui crescute insa o parte din Primarii deja au anuntat ca nu au bani.

Florin Hosu, presedinte Cartel ALFA Maramures: “Guvernul a dat o ordonanta prin care creste salariile cu 15% la asistentii personali. Ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial la sfarsitul lunii august 2018 si ar trebui sa produca efect. Astfel, salariile pe luna august ar trebui crescute cu 15% pe fiecare gradatie a asistentilor personali (exista cinci gradatii-n.r.). Primariile mi-au spus deja ca nu o sa acorde pentru ca nu au bani. Stiti ce zice Legea 153? Ea zice ca daca nu ai bani, nu dai la functionarii din administratia locala. In cazul asistentilor personali Legea iti spune clar ca trebuie sa dai, te obliga. Daca e necesar vom merge si in instante pentru castigarea drepturilor banesti.”

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole