Prefectura a urecheat Primaria Baia Mare. Noi masuri pentru deszapezirea orasului de pe Sasar

zapada-baia-mareBaia Mare a aratat in aceste prime zile geroase de ianuarie ca un oras al nimanui. Bulevarde unde masinile erau ca pe patinoar, strazi laturalnice unde trebuia sa iti dovedesti din plin abilitatile de sofer, si autoritati care parca s-au aratat surde la nemultumirile baimarenilor platitori de taxe si impozite.

Prefectura Maramures a luat atitudine in privinta deszapezirii orasului Baia Mare. Reclamatiile venite de peste tot din orasul de pe malul Sasarului de la baimareni, fie ei pietoni sau soferi, toate postate pe retelele de socializare a facut ca reprezentatul Guvernului in teritoriu sa aiba luni, 09.01.2017, sa convoace o intalnire a grupului de lucru privind prevenirea si deszapezirea strazilor, trotuarelor si parcarilor din Municipiul Baia Mare.

In cadrul sedintei, a anuntat prefectul Sebastian Luput, au fost luate o serie de masuri si anume deszapezirea arterelor principale si secundare, prin indepartarea stratului consistent de gheata. Interventia cu solutie antiderapanta de clorura de calciu, nisip (unde se impune), sare si actionarea de urgenta cu utilaje corespunzatoare.
Apoi, finalizarea noului contract ce va avea licitatia pe data de 19 ianuarie 2017, incheierea unui ‘’contract – intermediar’’, pana la finalizarea perioadei de licitatie, cu S.C. DRUMURI SI PODURI Harghita, ce vor asigura un stoc de materiale antiderapante de 500 tone pana la sfarsitul acestei săptamani, actionandu-se cu 6 utilaje mari si 6 utilaje medii cu lama de 1,8 m pentru interventia pe strazile adiacente. Lamele sunt prevazute cu gheara pentru a sparge gheata iar apoi actionandu-se cu sare.

Tot astazi s-a decis ca politia locala si cea rutiera sa asigure monitorizarea traficului si sa sprijine echipajele de deszapezire in vederea asigurarii accesului cu prioritate a utilajelor. Tot Luput a mai precizat ca pentru indepartarea si prevenirea stratului de zapada, conform prognozei meteo pentru zilele urmatoare, se va actiona cu o cisterna de clorura de calciu.

“Este prevazut programul de munca pe cartiere in vederea interventiei utile pentru degajarea parcarilor si a trotuarelor. De altfel se va continua deszapezirea cu utilajele aflate in parcul auto S.P.A.U. Baia Mare. Degajarea cu prioritate a arterelor principale pana joi 12.01.2017, urmand o perioada de avertizari meteorologice de ninsori”, a spus Luput.

La sedinta condusa de prefectul judetului Maramures, Sebastian Mihai Luput au participat Marinel Rob- primarul interimar al Municipiului Baia Mare, recent reintors din concediu, lt.col. Ioan Muresan- inspector sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Gheorghe Pop de Basesti” Maramures, comisar sef Dorin Gherman- sef serviciu Politia Rutiera Maramures, lt.col. Petru Marcel Floristeanu- inspector sef al Inspectoratul de Jandarmi Judetean „Pintea Viteazul” Maramures.

Ziarmm.ro

Related posts

7 Comments

 1. mmm

  ce a facut prefectura mi se pare sare in ochii baiamrenilor … mergeti si acuma pe soselele orasului sa vedeti dezastrul … bulevardul traian plin de gheata, toate intersectiile si giratoriile pline de gheata nici cu frana de motor nu te opresti la timp … trotuarele ca in rusia … daca tot suntem condusi de Ceausescu, scuze Kake, de ce sa nu fim comunisti pana in maduva oaselor si in ceea ce priveste serviciile … da eu ma intreb unde is aia din coalitia pentru baia mare … ca nu mai vezi nici un chel nici o blonda iesind la tv si laudandu-se cu nimicuri … a, inca fac raportul legat pe ce au cheltuit zeci de mii de euro degeaba …

  Reply
 2. Zoli

  Va treziti dupa o luna (!!!) in care orasul a fost inzapezit sa luati masuri??! Parcari necuratate,drumuri pline de zapada si gheata,zeci de oameni cu picioare si maini rupte,masini tamponate…Pana acum ce ati facut?! Si cei din primarie,poate ati fost orbi si surzi la cerintele NORMALE a cetatenilor orasului?! Sa va fie rusine,nesimtitilor!! Ar trebui sa va dati singuri DEMISIA toti din primarie,asta daca ati avea putina piele pe obraz!!

  Reply
 3. Gheorghe

  Străzile, aleile și trotuarele acoperite de gheață și zăpadă sunt moștenirea lăsată de primarul penal Cătălin Cherecheș. După ce firmele prestatoare de servicii nu su fost plătite, care firmă mai are curajul să liciteze? După ce Cherecheș a tocat banii primăriei și a tocat și credibilitatea primăriei, care firmă mai dorește să încheie contracte cu primăria? Domnul prefect trebuie să vadă răul pe care primarul penal îl face în continuare municipiului și să declanșeze procedura prin care primarului penal să îi fie anulat mandatul, pentru a se trece la alegeri anticipate. Domnule prefect, trebuie să înceteze batjocura la adresa băimărenilor!

  Reply
 4. primarul...rob

  Orasul in situatie de urgenta si primarul in… concediu.Politicienii si administratorii orasului sint niste incompeteti cu salarii si favoruri platite din banii publici .Cetatenii acestui oras sint anesteziati .

  Reply
 5. andreea

  Sa va fie rusine!!! Sa va fie rusine!!!!! Sa va fie rusine!!!! Nesimtitilor, incompetentilor! Cum se poate asa ceva???? Va bateti joc de banii contribuabililor!
  Nu exista cuvinte pentru caracterizarea acestor incompetenti!

  Reply
 6. Danny

  Ce se mai poate adauga la aceste proteste?! O atitudine ferma din partea Prefecturii,prin suspendarea lui KK -sforarul si demiterea primarului aservit inculpatului, si nepasator fata de administrarea orasului.Daca lucrurile se tot taraganeaza in felul acesta ne apuca primavara ,cand zapada se topeste de la sine,dar pana atunci ,cetatenii acestei urbe au de indurat nepasarea unei conduceri indolente si incompetente Jos cu ea !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *