Prelevare de organe si piele la Spitalul Judetean Baia Mare. Pielea va fi folosita pentru victimele din Colectiv

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

medici-operatie-465x390O prelevare de organe si piele a avut loc azi-noapte, la Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare, acolo unde un maramuresean de 59 de ani a intrat in moarte cerebrala, in urma unui accident vascular.

Dupa discutiile pe care reprezentantii unitatii spitalicesti le-au purtat cu familia victimei, carora li se explicat cum pot salva alte vieti nevinovate, apartinatorii au fost de acord sa fie prelevati de la barbat cei doi rinichi, ficatul si 2500 centimetri patrati de piele. Pielea astfel prelevata va fi folosita in cazul ranitilor din clubul Colectiv, tineri care au suferit arsuri pe suprafete mari din corp in urma tragicului incendiu si care se lupta, acum, pentru supravietuire.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare a aratat ca, si la unitatea baimareana a fost trimisa o solicitare de prelevare de piele, venita din partea doctorului Dan Enescu, de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

Prelevarea de organe si piele a fost realizata de catre medicii de la Spitalul Fundeni, coordonati de doctorul Radu Zamfir, alaturi de o echipa medicala din Cluj Napoca, oras spre care s-au indreptat, de altfel, cei doi rinichi.

Aceste organe vor da o sansa in plus la o viata normala pacientilor aflati pe listele de asteptare din Cluj. In ceea ce priveste ficatul si pielea prelevata, acestea au ajuns in Bucuresti, iar pielea va fi folosita pentru transplanturile care se vor realiza in cazul victimelor din Colectiv.

Biroul de presa al Spitalului Judetean ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2