Premiera: Cel mai mare festival al baloanelor cu aer cald, in Baia Mare – Participa 25 de echipaje, din 11 tari

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cel mai mare eveniment cu baloane cu aer cald organizat vreodata in Romania va avea loc in Baia Mare, in perioada 29 septembrie – 2 octombrie.

1st Maramures International Balloon Fiesta, cum este denumit acest regal al baloanelor, va aduna la start un numar de aproximativ 25 de echipaje din 11 tari: Belgia, Franta, Olanda, Marea Britanie, Plonia, Moldova, Slovacia, Slovenia, Ungaria si Ucraina. Acestora li se adauga mai multe echipaje romanesti.

Promotorul evenimentului, John Istrate, a declarat ca a „ales Baia Mare pentru conditiile foarte tentante din punctul de vedere al zborului (peisaj superb, alternanta munte – depresiune, locuri de aterizare), precum si pentru apropierea de granita de vest a Romaniei, ceea ce face accesul echipajelor straine mult mai facil”.

Primele baloane vor zbura de la sol in dimineata zilei de vineri, 30 septembrie, incepand cu ora 7. Accesul publicului va fi permis timp de trei zile, in intervalul orar 10 – 20. De asemenea, doritorii de zbor cu balonul vor putea efectura ridicari captive in ancora cu baloanele, intre orele 17 – 20.

Un zbor cu balonul va costa 400 lei si va dura aproximativ o ora, in functie de conditiile meteo. Locul de desfasurare este pista Aeroportului Baia Mare, unde participantii pot testa si ultimele modele de autoturisme Mercedes Benz.

„Este o premiera pentru Maramures. Vrem ca an de an sa avem acest gen de evenimente”, a declarat Mihai Patrascu, directorul Aeroportului Baia Mare, institutie fara de care fiesta baloanelor nu ar fi avut loc.

Organizatorii spera ca pe viitor sa aduca in Baia Mare peste 50 de baloane, la evenimente similare.

ZiarMM.ro

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole