Premiera la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Marti, 29 octombrie, la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr Constantin Opris” din Baia Mare (SJUBM) s-a realizat, in premiera pentru unitatea medicala, o interventie chirurgicala laparoscopica de histerectomie totala cu anexectomie bilaterala (procedura prin care se realizeaza extirparea uterului, a colului uterin, precum si a ambelor ovare), in cazul unei paciente de 55 de ani, diagnosticata cu hiperplazie de endometru cu atipii (aceasta reprezentand o stare precanceroasa), anunta unitatea medicala, intr-un comunicat.

Evolutia postoperatorie a fost foarte buna, pacienta fiind externata dupa doar doua zile, fara complicatii.
Interventia, care a durat aproape 3 ore, a fost realizata de catre dr. Radu Mariana – medic specialist obstetrica – ginecologie, aflata la supraspecializare in chirurgia laparoscopica si oncologie genito-mamara in Franta, dr. Timis Gavrila – medic sef sectie obstetrica – ginecologie din cadrul SJUBM, dr. Pop Stefan – medic primar ATI in cadrul SJUBM si asistent medical instrumentar Dunca Maria.

“Acest tip de interventie, realizata laparoscopic, are foarte multe avantaje, comparativ cu interventia chirurgicala clasica. Este vorba despre durerea minima resimtita post operator, traumatismul chirurgical minim, lipsa complicatiilor de plaga, recuperare rapida, reducerea numarului de zile de spitalizare, reintegrarea rapida in activitatea cotidiana si costuri minime pentru spitalizare”, a precizat dr. Timis Gavrila, medic sef sectie obstetrica-ginecologie in cadrul Spitalul Judetean de Urgenta “Dr Constantin Opris” din Baia Mare (SJUBM).

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2