Premiera la Spitalul Judetean: Sectia de neurochirurgie, dotata la standarde mondiale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

sectia neurochirugie spit jud3In decursul unei singure saptamani, doua evenimente majore au avut loc la Spitalul Judetean ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare. Luni, 15 decembrie, Sectia de neonatologie a fost dotata cu un ventilator neonatal pentru copiii nascuti prematur, donatie in valoare de 18.000 de euro facuta de Organizatia ”Salvati copiii”.

Vineri, 19 decembrie, mananagerul Spitalului Judetean, Sorina Pintea, alaturi de directorul medical, chirurgul Vasile Pop si seful Sectiei de neurochirurgie, Gheorghe Budulan au inaugurat noua sala de operatie.

”Sala de operatie are un senzor care deschide usa la apropierea palmei, o premiera nationala care exista in acest moment doar in spitalul din Baia Mare, urmand ca, din 2015, sistemul sa fie implementat si la alte unitati spitalicesti din tara. Sala de operatie a Sectiei de Neurochirurgie reprezinta o investitie demarata cu trei ani in urma, unde un sponsor inimos ne-a ajutat, pe parcursul anilor 2012 – 2014, cu suma de 136.000 de euro. Din fondurile proprii ale institutiei si alte sponsorizari am alocat si noi 180.000 de euro, pentru ca aici, in Spitalul Judetean, calitatea serviciului medical sa fie tot mai performanta.

Felicit pe aceasta cale cei doi chirurgi ai Sectiei de Neurochirurgie, dr. Vasile Pop si dr. Gherghe Budulan, medici care, impreuna, au atins pana in prezent 10.000 de operatii”, a declarat managerul Spitalului Judetean, Sorina Pintea.

Ea a multumit pentru sprijin si prezenta presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu, presedintelui Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Maramures, Viorel Deghid, directorului Directiei de Sanatate Publica si presedinte al Consiliului de Administratie al spitalului, Rares Pop, consilierului judetean Gavril Ardusatan, membru in Consiliul de Administratie.

Calitatea  serviciului medical – cartea de vizita a Spitalului Judetean

Rand pe rand, invitatii au luat cuvantul, insa mesajul a fost acelasi. Spitalul Judetean ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare este o unitate cu care putem sa ne mandrim nu doar la nivel national, ci si european si mondial, lucru afirmat tocmai de presedintele Consiliului Judetean, Zamfir Ciceu, care a tinut sa felicite personal conducerea Spitalului si chirurgii care se vor bucura de cele mai performante conditii in aceasta noua sala de operatie.

Seful CJ Maramures a subliniat ca nicio suma nu este prea mare atunci cand se investeste in calitate, iar calitatea aduce servicii medicale de exceptie, dand asigurari ca va sustine, si pe mai departe, orice investitie necesara in Spitalul Judetean. Si Viorel Deghid, presedintele CAS Maramures a subliniat ca din fondurile pe care Casa le plateste anual spitalelor din judet, jumatate sunt absorbile de Spitalul Judetean.

”Platim aproximativ 60 de miliarde lunar si 750 de miliarde anual doar pentru serviciile pe care spitalul din Baia Mare le deconteaza prin intermediul Casei, dar le platim cu satisfactia de a remunera servicii de o calitate medicala de exceptie”, a conchis Viorel Deghid.

Foarte modesti au fost tocmai cei doi chirurgi a caror munca este aceea de a salva vietile celor care au nevoie de interventii neurochirurgicale. Seful sectiei, Gheorghe Budulan a dorit sa sublinieze faptul ca sufletul acestei sectii de neurochirurgie este dr. Vasile Pop, in timp ce directorul medical al spitalului a conchis ca atunci cand doresti ceva cu adevarat, poti sa realizezi.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Vasile

    Prea repede uitam ca un celebru medic de la acest spital performant a operat o batrana la piciorul gresit. Nu m-as mira ca in loc de operatie la creierul mare, faimosii medici sa faca operatie la creierul mic…Lasati-ma si cu sectia de neonatologie! Ia, faceti o statistica reala cu copilasii nascuti prematur care mor cu zile. Nu de multe ori, ajungi la Cluj dupa ce te-ai tratat la Spitalul Judetean si medicii de-acolo iti spun ca medicii baimareni aplica metode de la inceputurile medicinei moderne. Ca sa nu mai zic ca te duci la doctor spui ca nu te simti bine si te intreaba: Fumezi? Da! Ei, vezi, de-aia !. Bineinteles, asta in cazul in care nu ai o munca de birou. In acest caz, in mod logic, evident si clar, stresul e de vina pentru orice.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole