Premieră la Teatrul Municipal Baia Mare: Nevrozele sexuale ale părinților noștri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Începutul stagiunii 2020/2021 aduce pentru publicul băimărean de teatru premiera spectacolului ”Nevrozele sexuale ale părinților noștri” de Lukas Bärfuss, regia artistică Tudor Dreve. Premiera va avea loc duminică, 20 septembrie, de la ora 19.00, în sala mare a Teatrului Municipal Baia Mare. Regia muzicală îi aparține lui Călin Ionce, iar scenografia spectacolului este realizată de Mihai Vălu.

Din distribuție fac parte: Denisa Blag, Sanda Savolszky, Ioan Costin și Dragoș Călin.

Despre piesă: ”Mama Dorei decide să îi sisteze medicația fetei cu tulburări de comportament. Cunoașterea de sine începe odată cu trezirea sexualității pentru tânăra Dora. Din acest moment, impulsurile vor răbufni cu intensitate în psihicul ei necenzurat. Dora își va trăi viața condusă de senzații. Fără inhibiții, ea va experimenta erotismul dus la extrem. Experiența senzorială îi captează atenția în totalitate. Rănile fizice provocate nu o afectează. Credulitatea o va face invulnerabilă în fața decepțiilor pe care e incapabilă să le înțeleagă. În această ecuație, părinții sunt puși în expectativă. Mereu pe marginea prăpastiei, Dora își găsește refugiul în lumea ei imaginară.” (Ana Liliana Ilea)
Despre Lukas Bärfuss, traducătorul și omul de teatru Victor Scoradeț scrie: ”La cei numai 48 de ani ai săi, Lukas Bärfuss este un clasic în viață. Traduse în peste 25 de limbi străine, piesele sale sunt montate în toată Europa, în cele două Americi și în Asia. În ultimii ani, textele lui sunt mai jucate decât acelea ale lui Max Frisch și Friedrich Dürrenmatt la un loc. Între 2001 și 2015, a primit 17 premii importante (așadar, mai mult de un premiu pe an), printre care și mult râvnitul Mülheimer Dramatikerpreis (Oscar-ul dramaturgilor de expresie germană), Schiller-Preis, Berliner Literaturpreis etc.”

Spectacol nu esre recomandat persoanelor sub 16 ani. Durata piesei e de 90 minute, iar prețul unui bilet este de 25 lei. Următoarele reprezentații sunt programate în 23 septembrie și în 25 septembrie, de la ora 19.00. Informații și rezervări se pot face la: tel. 0736216437 (Dramă și Revistă) și 0730270926 (secția Păpuși).

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2