PREMIERA-Maramures: Un consilier local lua credit in numele mortilor. Escrocheria era sa ramana cu banii, iar succesorii acestora fara case // ACTUALIZARE

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Zeci de localnici din Dragomiresti au fost “imprumutati”, fara stirea lor, la un IFN, de catre consilierul local PNL Anuta Moldovan. Femeia lucreaza ca asistent la Dispensarul uman, unde a avut acces la datele personale ale pacientilor. Pe langa acest serviciu, localnicii spun ca Moldovan ar fi fost si agent la acest IFN. Astfel, Anuta Moldovan a incheiat contracte la societatea respectiva, luand bani in numele oamenilor, fara stirea lor.

Dumitru Ardelean a facut o sesizare catre ZiarMM.ro, povestindu-ne clipele de cosmar prin care a trecut, descoperind ca are un imprumut la societatea respectiva.

Dumitru Ardelean: “In luna ianuarie, a venit un domn de la aceasta societate si m-a intrebat daca am luat cumva bani de la ei si eu i-am spus ca nici nu am auzit de asa ceva. M-a intrebat daca o cunosc pe doamna Moldovan Anuta si i-am zis ca o cunosc. Apoi mi-a spus: ‘Dansa a scos bani pe numele dumitale’. Ai de mine si de mine, i-am zis, daca aude nevasta si copiii… Noi la dispensar avem toate datele si le-a folosit dansa. De pe 68 de persoane a scos bani. De pe numele meu a imprumutat 2.500 de lei, de pe Ardelean Vasile a scos 2.500 de lei, de pe o femeie moarta a scos 20.000 de lei. Mihaila Ileana se numea. Nu stiu in ce data a inceput sa scoata banii.
In 25 februarie, 2019, am facut sesizarea la politie. Nu mai stiu nimic de plangere. Am fost si am cerut numarul de dosar, dar nu a vrut sa-mi spuna unde e dosarul si nici nu mi-a dat numarul de dosar. Nu au vrut. Am facut sesizare si la DNA, nu am primit niciun raspuns. Sesizari nu am facut decat eu si Fitigau Maria. Restul, nimic. Nu ma ajuta nimeni, domnuca.”

Nepotul lui nea Dumitru ne-a povestit cum era sa ramana fara casa prietenul sau, a carui mama “imprumutata” murise.

Ioan Ardelean: “La doua zile de la inmormantarea femeii, prietenul meu s-a trezit cu cineva de la societatea asta, cum ca vine sa-i puna sechestru pe casa. Eu l-am intrebat personal daca e adevarat si a zis ca da, este adevarat. Mi-a zis ca atunci cand s-a intrat inauntru si i-au spus ca s-au dus ca sa puna sechestru pe casa i-a venit sa cada jos si i-a zis reprezentantului ca nu avea cum sa faca imprumutul mama lui deoarece aceasta a fost foarte bolnava si ulterior a murit. Apoi a intrebat in ce data s-au scos banii. Prietenul meu i-a replicat apoi reprezentantului ca nu avea mama lui cum sa scoata acei bani deoarece era ingropata. Atunci s-au pus toate cap la cap si nu au putut sa-i puna sechestru pe casa. A scos de pe (Mihaila) Ileana Hapciug, 200 de milioane de lei vechi. Si vreau sa va zic ca a mai fost un caz. O doamna si fiica acesteia. De pe cele doua a scos in total 300 de milioane de lei vechi. Dupa ce a decedat doamna, care s-a ars si a fost dusa si la Bucuresti, s-a aflat de imprumut. Si ele erau tot din Dragomiresti, de aici de la noi.”

Redactia ZiarMM a contactat responsabilul pe Relatiile cu Presa din cadrul IFN-ului. In acest context, trustul nostru de presa a adresat, in scris, un set de intrebari. In momentul in care le vom primi, le vom da publicitatii. De precizat ar fi faptul ca responsabilul companiei de credit a recunoscut intreaga poveste si ne-a spus ca Anuta Moldovan nu mai lucreaza pentru compania respectiva.

Stire in curs de actualizare.

ACTUALIZARE ORA 17.58 – Pozitia companiei vis-a-vis de ceea ce s-a intamplat la Dragomiresti, redam mai jos punctul de vedere, textual:

“Compania de credit apreciaza eforturile portalului ZiarMM.ro de a-si informa in mod obiectiv si corect cititorii. Consideram ca acest lucru implica foarte multa responsabilitate in selectarea si modul de redactare a stirilor. Regretam ca ati decis publicarea stirii fara un punct de vedere din partea companiei si va rugam sa primiti mai jos precizarile noastre.

La inceputul acestui an, departamentul nostru pentru prevenirea fraudelor a descoperit neregularitati in portofoliul unuia dintre reprezentantii de vanzari din Maramures si, ca urmare, a analizat toate informatiile in detaliu. Intrucat, in urma acestei analize, au existat suspiciuni de frauda, am suspendat imediat activitatea reprezentantei si am sesizat autoritatile relevante. Ancheta acestora este in desfasurare. Depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca le oferim autoritatilor tot sprijinul si toate informatiile necesare pentru rezolvarea acestui caz.

Va rugam sa intelegeti ca acesta este un caz izolat si ca politica noastra de afaceri este construita pe principii de etica, creditare responsabila si transparenta pe care peste un milion de clienti romani le apreciaza de aproape 13 ani. Ne distantam ferm de orice comportament care contrazice aceste principii. Dispunem de un sistem complex si profesionist de prevenire si detectare a fraudelor iar procedurile interne au fost construite tocmai pentru a evita astfel de cazuri izolate.

In acest moment, prioritatea noastra este sa ne asiguram ca nu exista niciun fel de urmari pentru clienti si sa ajutam reprezentantii legii in finalizarea anchetei. Va asiguram ca niciuna dintre persoanele ale caror date au fost folosite nu a suferit vreun prejudiciu de ordin financiar sau de alta natura si nu datoreaza companiei de credit vreun ban.

De altfel, toate aceste informatii au fost aduse si la cunostinta domnului Ardelean, caruia reprezentantii departamentului nostru pentru prevenirea fraudelor au incercat sa ii raspunda de fiecare data tuturor intrebarilor. De altfel, noi i-am recomandat acestuia sa depuna o plangere la politie, in acelasi dosar deschis ca urmare a sesizarii companiei.

Dorim sa subliniem ca toate interactiunile pe care compania le-a avut cu persoanele ale caror date au fost folosite s-au centrat exclusiv pe analizarea suspiciunilor de frauda si ca nu a fost niciodata pretinsa vreo suma de bani de la aceste persoane. In plus, dorim sa subliniem faptul ca toate imprumuturile companiei de credit sunt emise fara giranti si fara garantii si ca informatia conform careia un angajat ar fi amenintat sa puna sechestru pe un bun – o competenta care de altfel intra exclusiv in atributiile autoritatilor abilitate – este complet neadevarata si vadit tendentioasa.

In speranta ca veti publica integral aceste precizari, ramanem la dispozitia dumneavoastra pentru orice alte clarificari.”

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *