Premieră negativă: Săptămâna trecută, România a făcut cele mai puține teste COVID din ultima lună și jumătate

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

România a efectuat săptămâna trecută cele mai puține teste COVID-19 din ultima lună și jumătate. De asemenea, este pentru prima dată în această perioadă când numărul total de teste efectuate în șapte zile a scăzut sub 200.000, informează g4media.ro.

Doar 199.039 de teste au fost realizate în săptămâna 23-29 noiembrie, cu peste 15.000 de teste mai puțin față de maximul realizat, înregistrat în săptămâna 9-15 noiembrie.

De asemenea, începând cu 19 octombrie, numărul săptămânal de teste în România nu mai scăzuse sub pragul de 200.000 de teste, însă de la începutul lunii noiembrie bilanțul a început să înregistreze o scădere constantă.

Săptămâna trecută, din cele 199.039 de teste efectuate, 52.891 au fost pozitive, cu o rată de 26,57%. Cele mai puține teste au fost efectuate duminică – 9.785, atunci când s-a înregistrat o rată de pozitivare de 39,1%.

Scăderea numărului de teste are loc la două săptămâni înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat săptămâna tecută, în cadrul unei conferințe de presă, că în România capacitatea de prelucrare a testelor poate ajunge până la 50.000 pe zi, iar până acum s-a testat exact cât a fost cererea:

„Capacitatea de testare este destul de mare. Într-adevăr, teoretic am putea să prelucrăm până în 50.000 de teste, însă testările se fac fie la cei care sunt trimiși acolo de DSP-uri, deci din oficiu, cazurile suspecte, fie se fac la persoane la cerere. Mai mult decât s-a făcut nu a existat cerere. La noi, persoanele nu se testează în masă, fiindcă aceste proceduri nu sunt posibile cu instalaţiile existente, iar numărul de persoane trimise de DSP-uri şi solicitări de persoane fizice care vor să fie de bunăvoie testate sunt cele pe care le vedeţi zilnic comunicate”, a declarat Iohannis.

Bilanțul în România a ajuns, marți, la 479.634 de infectări și 11.530 de decese. În spitale, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.438, iar dintre acestea 1.259 sunt internate la ATI.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *