septembrie 24, 2021

PREMIERA: Rechizitoriul lui Catalin Chereches, integral. Detalii despre ingineriile financiare ale primarului suspendat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

catalin-cherechesDin rechizitoriul primarului Catalin Chereches intocmit de procurorii DNA reies mai multe detalii legate de activitatea acestuia si a unor apropiati ai sai. De exemplu, Chereches i-a pretins lui Cristian Span suma totala de 70.000 de lei, in perioada martie – septembrie 2015.

„In esenta, in denuntul formulat la data de 16. 12. 2015, (…) presedinte executiv al Asociatiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (ACS FCM Baia Mare) a aratat ca, in perioada martie 2015 – septembrie 2015, pentru sustinerea financiara a clubului de fotbal de catre municipiul Baia Mare si implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul Local al municipiului Baia Mare, inculpatul Chereches Catalin i-a pretins in trei randuri suma totala de 70.000 lei.

Astfel, in cursul lunii martie 2015, i-a remis inculpatului Chereches Catalin, din banii virati in contul ACS FCM Baia Mare de Primaria municipiului Baia Mare, suma de 50.000 lei. In cursul lunii iulie 2015 i-a remis lui S A suma de 10.000 lei, tot banii virati clubului de Primaria municipiului Baia Mare. Remiterea sumei de bani lui S A a fost facuta la solicitarea inculpatului Chereches Catalin prin intermediul acesteia. In cursul lunii septembrie 2015, in temeiul acelorasi considerente, i-a remis inculpatului Chereches Catalin suma de 10.000 lei”, potrivit rechizitoriului.

Un alt aspect este acela ca in ziua flagrantului, primarul Catalin Chereches i-a trimis SMS-uri unei persoane de incredere, spunandu-i ca are probleme cu DNA si ca orice s-ar intampla „bagi campanie in fiecare zi pana la capat. Ma bazez doar pe tine”.

Procurorii DNA mai afirma ca din atitudinea lui Catalin Chereches de a indeparta banderolele bancare de pe bani reiese faptul ca acesta si-a luat masuri pentru a nu se putea afla sursa banilor.

„In mod evident, atitudinea inculpatului Chereches Catalin de a indeparta banderolele bancare cu care erau legate teancurile de bani si de a scapa de ele, inclusiv din biroul sau, este specifica unui comportament infractional al unei persoane care incearca sa elimine orice eventuale urme ale activitatii infractionale comise. Inculpatul Chereches Catalin nu a facut altceva decat sa isi ia masuri de prevedere pentru a nu se putea identifica sursa de provenienta a banilor”.

Citeste aici, integral, rechizitoriul intocmit de DNA

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

7 Comments

 1. NU-SI GASESC LOCUL IN BAIAM

  ingamfarea inca de pe bancile scolii,, dispretul, comportamentul TIRANIC fata de noi salariatii,, fixarea pe post cu salariu inimaginabil a generalului puscarias la URBIS, abuzul schimbarii sefului de politie locala GH, POPAN,, mentinerea in functie a multor directori cu experienta evazionosta precum V.Barbul, Pop katy<< fosta Radu luci,, acum o uscattura,, si multi altii,, apoi sa multumesti CURTII DE COMTURI BAIA MARE,, care la efectuarea auditelor nu au semnalat de frica lui chereches nimic a fi in neregula financiara si mai m ales contabila,, cu salarii de mii de EURO pe luna fetelor de la handbal ,,, ATENTIE DIN BANUL PUBLIC !!!!!????$$$ in PRIMARIA BAIA MARE ,, si cate si mai cate ,,, nu mai vorbim de comportamentul TIRANIC fata de noi salariatii Primariei,, totul o rusine si o groaza ,, iata GHERLA un loc de bune meditatii,, cu parere de rau !!!!!!!!!!

  Reply
  1. upu

   Mai trebuie adăugat la acestea și impunerea la șefia SAJ MM (spre batjocura personalului de acolo) a secretarei “juriste”, lucru ce a adus haosul și în această zonă.

   Reply
 2. Vacanta totala

  Nu imi place acest personaj si nici nu l-am votat vreodata, insa nu pot nici sa jubilez ca se gaseste in stare de arest. Mi-e mila de el si de mama lui. Sper ca macar de aceasta data sa se trezeasca la realitate cei care pe viitor vor conduce urbea noastra, ca acolo unde ingamfarea si dispretul, fata de cei care nu pupa….mana, ocupa locul respectului si a corectitudinii, rezultatul este tragic spre dezastruos.

  Reply
 3. justitiarpolitic

  la ce putori a gasit in primarie mostenite de la anghel se comporta prea frumos. Atatea amanari,programari si reprogramari pentru fleacuri numai la functionarii din Primaria Baia Mare se pot gasi! Ajunsi pe pile sau intermedieri politice considerati ca nu aveti inlocuitori. Acum il vedeti tiran pe primarul care v a pastrat pe functii cu salarii de invidiat si munca ce o puteau face si niste copii mai destepti!

  Reply
 4. George

  Domnule/doamna NU-SI GASESC LOCUL IN BAIAM ,
  inteleg ca incepeti sa explodati incet, incet. Incercati un exercitiu de curaj si definiti in clar, fara greseli de ortografie tot ce ati constatat in primarie. Fiti sigur/a ca CC nu revine si gestul dv. va fi bine primit. Stiu ca la inceputul mandatului, cu auditul acela foarte scump ca v-a blocat la mantinela, aratindu-va pisica: daca vorbiti fara a ridica doua degete si zburati, ca auditul v-a evaluat neperformat. Cine era performant in primaria Baia Mare dupa criteriile firmei de audit ? Doar cel care a achiat costul lucrarii. Finut, pe banii orasului, v-a pus la colt, cu sanse mari de a va inlatura oficial din functii, pe criterii de incompetenta. Ce oate fi mai istet decit aceasta solutie de a scapa de incomozi? Cred ca ati priceput atunci, dar sindicusul vostru Liviu Pop batea la usa lui CC si asculta un minut cu urechea la gaura cheii pina sa auda “intra”. Asa se explica si manipularea (parca nu suna bine, mai bine manevrarea) consilierilor locali (a unora), care credeau in intunecimea lor ca sint subalternii lui CC si nu mandatati de partidele lor, promovind orice idee a maestrului, atit legat de sport, cit si de mediu, de administratie. Oameni cu minte intreaga in viata de zi cu zi s-au prostituat saptaminal in consiliul local, desi indemnizatia nu o luau de la primar, ci de la primarie. Sper ca dimineata cind se barbieresc (unii) si se uita in cotatoare, sa roseasca.

  Reply
 5. Elena

  In minunata coalitie,fostul edil a bagat-o si pe etnica M.L.Uitandu-ma pe FB o vad la toate intalnirile, unde se autoproclama consiliera romilor la primarie, lidera acestei minoritati. Incadrata de doi vlajgani , am aflat ca si acestia sunt angajati ai primariei, platiti din bani publici, bate strazile orasului ametind romii cu promisiuni personale. O vecina mi-a zis ca si apartamentul il are tot de la primarie, ca e angajata pe bani europeni si ca ia o caruta de bani acasa.Ba , ca are afaceri si cu Coza caruia ii livreaza tinerele brunete sa alunece pe podium la prezentari de moda cu casa inchisa.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2