Premiera unica: Radu Dinulescu si Armand Richelet, prima echipa din lume care a realizat un spectacol multimedia 3D

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Este vorba despre piesa ”Submarinul galben” care se joaca la Teatrul de Papusi din Baia Mare, sambata, 13 mai 2017. Pretul unui bilet este de 10 lei.

„Teatrul Municipal Baia Mare anunta cu bucurie cea de-a doua premiera a sectiei Papusi, din aceasta stagiune. Este vorba despre spectacolul ”Submarinul galben”, care va avea loc sambata, 13 mai 2017, de la ora 11.00, la sala Teatrului de Papusi. Toti copiii sunt asteptati cu mare drag sa participe la acest spectacol unic in lume si care s-a dorit a fi in pas cu tendintele europene. Astfel, s-a incercat sa se creeze o paralela intre desenul animat de la televizor si piesa submarinul galben. Incercam sa le aratam copiilor ca exista o alternativa viabila renuntand la orele petrecute in fata televizorului si a tabletei si ca ceea ce pot urmari la Teatrul de Papusi poate fi mult mai benefic si interesant pentru ei”, a declarat Corina Marchis, purtator de cuvant al Teatrului Muncicipal Baia Mare.

Ca urmare a experientei echipei formate din regizorul de teatru Radu Dinulescu si artistul belgian Armand Richelet-Kleinberg, grafist, muzician si producator de film, spectacolul propune o îmbinare a universului animatiei papusilor si a teatrului de obiecte, cu imaginile 3D stereoscopice.

„Radu Dinulescu si artistul belgian Armand Richelet-Kleinberg au format astfel prima echipa din lume care a realizat un spectacol multimedia 3D stereoscopic cu imagini 3D care se deruleaza pe un ecran transparent de tip tull în spatele caruia, într-o lumina speciala, evolueaza actori care manuiesc  marionete, papusi, obiecte. Acest tip de spectacol care este înca unic în lume si-a verificat valoarea artistica si comerciala la public”, a mai precizat Corina Marchis.

Povestea unei lumi virtuale

Actorii baimareni au pregatit pentru cei mici povestea unei lumi virtuale unde epava submarinului galben reprezinta subiectul intregii actiuni desfasurate intr-un muzeu plin cu exponate formate din holograme.

 ”Într-un muzeu, printre multe exponate prezentate sub forma de holograme, se afla si epava submarinului galben, jumatate sub forma unui  schelet animalic. Un grup de copii viziteaza muzeul, iar telefonul unuia dintre ei intra în rezonanta cu holograma submarinului, care ne conduce într-un univers virtual, construit din imagini în compunere permanenta prin metoda fractalilor. Dar, toate aceste lumi virtuale, nu pot fi niciodata ca acasa. Întoarcerea submarinului la „tarm” reprezinta intrarea în normalitate si un prilej de mare bucurie pentru parintii si prietenii care-l asteapta la iesirea din muzeu”, a relatat  Radu Dinulescu, echipa de productie a spectacolului Submarinul galben, Teatrul de Papusi Baia Mare.

 

Spectacolul este produs de catre Teatrul Municipal Baia Mare, Asociatia Thespis Arad si Administratia Fondului Cultural AFCN – Bucuresti, iar din distributie fac parte actorii Iulian Bulancea, Carmen Bulancea si Sonia Codorean.

 

Anamaria Avram

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2