Premierul a cerut ministerelor sa trateze prioritar, serios si responsabil aspectele legate de mandatul Romaniei la presedintia Consiliului UE

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prim-ministrul Viorica Dancila a prezidat vineri o noua reuniune a Comitetului interministerial pentru pregatirea preluarii de catre Romania a presedintiei Consiliului UE, ocazie cu care a cerut ministerelor sa trateze ”prioritar, cu seriozitate si implicare responsabila” toate aspectele care pot contribui la un mandat de succes al tarii noastre, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, in cadrul sedintei a fost adoptat calendarul reuniunilor informale ce vor fi organizate in Romania pe durata exercitarii presedintiei Consiliului UE, in primul semestru al anului 2019, cat si calendarul actiunilor premergatoare exercitarii mandatului.

„De asemenea, seful Executivului a luat act de stadiul si rezultatele de pana acum ale colaborarii interinstitutionale privind elementele de organizare si stabilirea agendei pentru aceste reuniuni, inclusiv pentru summitul informal de la Sibiu programat sa aiba loc in data de 9 mai 2019. Conform calendarelor adoptate, reuniunile informale ce vor avea loc in Romania vor avea o distributie echilibrata la nivel de judete si la nivel de ministere”, se arata in comunicat.

Premierul a apreciat ca Romania sta foarte bine cu pregatirea primului sau mandat la presedintia Consiliului UE, precizeaza sursa citata.

Prim-ministrul a cerut, totodata, ministerelor sa trateze „prioritar, cu seriozitate si implicare responsabila” toate aspectele care pot contribui la un mandat de succes al Romaniei, tinand cont de complexitatea contextului in care Romania va exercita presedintia rotativa a UE – Brexit, adoptarea Cadrului Financiar Multianual si alegerile pentru Parlamentul European.

„Este un proiect de tara pe care trebuie sa-l tratam cu foarte multa seriozitate. Este foarte important sa ne prezentam la nivelul asteptarilor si sa fim pregatiti pentru a ne putea atinge obiectivele, avand in vedere ca ne-am propus sa avem un mandat performant, iar evaluarea Romaniei in calitate de presedintie a Consiliului UE depinde si de capacitatea noastra de a gestiona si finaliza cat mai multe dintre dosare”, a declarat Dancila, citata in comunicat.

In acelasi context, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezentat in cadrul reuniunii mai multe informari pe aceste teme, precum si detalii legate de Manualul de identitate vizuala a presedintiei romane a Consiliului UE, realizat de MAE cu resurse proprii, nominalizarea presedintilor si vicepresedintilor grupurilor de lucru din cadrul ministerelor, elaborarea fiselor nationale pe dosarele legislative si nelegislative de interes pentru perioada exercitarii mandatului si rezultatele dezbaterilor din cadrul Forumului „EU-RO 2019” privind tematicile de interes ale presedintiei Romaniei la Consiliul UE.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2