Premierul Australiei: Statul Islamic are mai multe conturi pe Twitter decat combatanti

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

jihadistPremierul australian, Malcolm Turnbull, a estimat ca gruparea Statul Islamic (SI) este ”slaba” si ca are mai multe conturi pe Twitter decat combatanti, in pofida atentatelor sangeroase pe care le comite, relateaza marti AFP, citata de Agerpres.

Statul Islamic, care a proclamat ”un califat” in regiunile pe care le controleaza in Irak si Siria, se afla ”intr-o pozitie fundamental slaba”, a declarat Turnbull in fata parlamentului australian.

”Ideologia sa este arhaica, dar modul in care el utilizeaza Internetul este foarte modern. SI are mai multe smartphone-uri decat pusti, mai multe conturi pe Twitter decat combatanti. Nu se bucura de o larga legitimitate, inclusiv in zonele aflate sub controlul sau direct. Este incercuit de forte ostile. Este sub presiune militara”, a afirmat premierul australian.

O coalitie internationala condusa de SUA, din care face parte si Australia, bombardeaza de peste un an pozitiile organizatiei jihadiste in Irak si Siria.

SUA au cerut o intensificare a luptei ca urmare a atentatelor de la Paris. Franta si-a angajat luni portavionul impotriva SI, pe fondul unor mari manevre pentru formarea unui front antijihadist unit, de la Washington la Moscova.

De la atentatele din 13 noiembrie de la Paris, unele voci din Australia cer trimiterea de trupe la sol. Premierul australian, care a participat la o serie de summituri, a estimat ca in aceasta privinta liderii internationali nu sunt in favoarea unei astfel de optiuni.

In septembrie 2014, Australia si-a ridicat nivelul de alerta fata de amenintarea terorista, si-a intarit arsenalul judiciar si a intreprins mai multe operatiuni ale politiei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2