Premierul britanic Theresa May nu exclude marirea impozitelor dupa victoria in alegeri

home camp2
home camp2
home camp2

Sigura de victorie in alegerile anticipate din 8 iunie, premierul britanic Theresa May a refuzat sambata sa excluda posibilitatea majorarii impozitelor. Un sondaj Comres publicat sambata de Sunday Mirror arata ca Partidul Conservator, de guvernamant, poate conta pe 50% din voturi, in timp ce principala formatiune de opozitie, Partidul Laburist, are 25%, transmite Reuters. Conservatorii sunt in crestere cu 4% fata de saptamana trecuta si la cel mai ridicat nivel intr-un sondaj Comres din 1991, informeaza AGERPRES.

Decizia surprinzatoare a prim-ministrului de a convoca alegeri anticipate a adus insa in actualitate intrebari presante, cum ar fi pensiile, fiscalitatea si ajutoarele pentru strainatate. Vineri, ministrul de finante Philip Hammond a afirmat ca promisiunile fiscale din campania electorala din 2015 i-au limitat posibilitatile de gestionare a economiei. El a parut ca deschide astfel calea spre o marire a impozitelor.

Sambata, la un eveniment electoral din centrul Angliei, May nu a exclus explicit posibilitatea unei fiscalitati mai dure. “La aceste alegeri, oamenii vor avea o alegere foarte clara”, a spus ea, una din oferte fiind “un Partid Conservator care a fost intotdeauna, este si va continua sa fie un partid care crede in impozite mai mici”. Alternativa ar fi “un Partid Laburist al carui instinct natural este sa mareasca intotdeauna impozitele”.

Laburistii i-au acuzat pe conservatori ca pregatesc o “bomba fiscala”, iar Liberal-Democratii afirma ca lucratorii obisnuiti ar fi afectati de planurile guvernului, arata Reuters.

In martie, guvernul condus de Theresa May a suferit o lovitura, cand planurile lui Hammond de crestere impozitarii muncii au fost criticate de parlamentarii partidului si de presa, care au artatat ca se incalca astfel promisiunile electorale ale conservatorilor din 2015. Pana la urma, miscarea nu a mai avut loc. Pentru a-si crea o majoritate parlamentara mai confortabila, May a recurs la convocarea alegerilor anticipate.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *