Premierul Ciolos: Tehnologia informatiei – cheia ca administratia sa tina pasul cu era digitala

ciolos-sedinta-guvern 2Tehnologia informatiei este cheia pentru ca administratia sa tina pasul cu era digitala, dar s-a facut prea putin pana in prezent in aceasta directie, a scris premierul Dacian Ciolos joi pe Facebook.

“Tehnologia informatiei este cheia pentru ca administratia sa tina pasul cu era digitala si sa raspunda prompt nevoilor cetatenilor. O stim cu totii, dar prea putin s-a facut pana acum in aceasta directie. Am adoptat in sedinta de guvern mai multe masuri in logica si in spiritul demersurilor de simplificare deja incepute. Pentru a debloca sistemele informatice nefunctionale, dar si pentru a propulsa dezvoltarea zonei de IT in administratie vom actiona pe fond, dar si inovativ”, afirma premierul Ciolos.

El precizeaza ca Executivul a decis sa creeze o directie de coordonare a tehnologiei informatiei si va lansa in aceasta luna si un program care va aduce inovatie in administratie.

“Vom crea o directie de coordonare a tehnologiei informatiei la Guvern, pentru proiectele de importanta strategica. In acelasi timp, vom lansa in aceasta luna un program care va aduce inovatie in administratie, va promova ideile tinerilor specialisti, valorificandu-le in interes public. Programatori, designeri, dezvoltatori, experti in securitate cibernetica, manageri de proiect si altii cu competente in zona IT se vor intalni cu Guvernul pentru a dezvolta impreuna servicii digitale inovatoare pentru cetateni”, mai spune Ciolos.

Detalii pe agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1