Premierul Dacian Ciolos despre proiectele europene: Nu banii sunt problema, ci capacitatea de a-i utiliza

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bani-euroPremierul Dacian Ciolos a declarat, vineri, la Iasi, ca nu exista probleme in asigurarea finantarilor pentru proiectele europene, ci in ceea ce priveste capacitatea autoritatilor judetene si locale de a utiliza banii alocati Romaniei, informeaza AGERPRES.

Seful Executivului a atras atentia ca autoritatile romane nu a reusit sa atraga, in exercitiul financiar 2007—2013, decat 80% din fondurile puse la dispozitie de Uniunea Europeana.

“Exista fonduri europene si din bugetul de stat pentru urmatorii ani pana in 2020 si, ca sa va dau un exemplu ca nu banii sunt problema, uitati, in perioada 2007—2013 din fondurile europene, fonduri structurale, Romania a absorbit 80%, cu presiune pe ultima suta.

Deci, nu s-au cheltuit toti banii. Asta arata ca nu banii sunt problema, ci capacitatea de a utiliza banii respectivi in proiecte care sa fie coerente, bine pregatite, sa nu trebuiasca sa fie dati banii inapoi dupa ce proiectele s-au facut, in asa fel incat autoritatile locale sa se tina de un plan de dezvoltare pe o perioada de cativa ani. Asta am vrut sa oferim si cred ca asta e lucrul cel mai bun pe care il putem oferi oamenilor de afaceri: predictibilitate”, a afirmat Ciolos.

Premierul a avut, vineri, o intrevedere cu autoritatile din Iasi si Vaslui in cadrul careia a anuntat constituirea unei unitati de asistenta tehnica care sa sprijine cele doua judete sa implementeze proiecte strategice cu finantare europeana si guvernamentala.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2