Premierul Erdogan isi anunta victoria

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, si-a proclamat duminica seara victoria la alegerile municipale si i-a avertizat pe adversarii sai ca ii va face ‘sa plateasca pretul’ criticilor si acuzatiilor care il vizeaza de mai multe luni, transmite AFP citata de Agerpres.

‘Astazi (duminica), poporul a dejucat planurile perfide si piedicile imorale(…) Cei care au atacat Turcia au fost sanctionati’, a declarat Erdogan in prezenta a mii de simpatizanti reuniti la Ankara in fata sediului Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP) pe care il conduce.

Seful guvernul l-a criticat in special pe liderul religios Fethullah Gülen, fostul sau aliat pe care il acuza ca a pus la cale un ‘complot’, si a promis ca va pune capat influentei sale miscari pe care o conduce din Statele Unite.

Dupa numararea a circa 80% din buletinele de vot, AKP se afla confortabil pe prima pozitie cu 44,9% din sufragii, urmat de principalul sau adversar, Partidul Republican al Poporului (CHP, centru-stanga), care a obtinut 28,4% din voturi, potrivit canalelor de televiziune.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2