Premierul Florin Cîţu: Există un plan de închidere treptată a minelor până în 2030

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia, că există un plan de închidere treptată a minelor până în anul 2030, care va fi prezentat transparent în momentul în care va fi adoptată ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 69/2019, informează AGERPRES.

“Există un plan de închidere treptată a minelor până în 2030 (…) Este o ordonanţă de urgenţă care a fost în primă lectură în şedinţă de Guvern săptămâna trecută, va fi aprobată săptămâna viitoare cu un plan de disponibilizări, cu compensări pentru persoanele respective. Am vorbit cu investitori din mai multe ţări care se uită să îşi construiască capacităţi de producţie în România, primele zone pe care le arătăm sunt acestea, dar planul este până în 2030. Va fi transparent prezentat în momentul în care se aprobă ordonanţa de urgenţă”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a făcut referire la proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare din cadrul operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive în perioada 2019-2024.

Potrivit proiectului, numărul estimat de persoane concediate este de 8.354, dintre care 4.063 de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA (CEH), 264 de la Compania Naţională a Uraniului S.A. (CNU), 3.997 de la Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. (CEO), 30 de la Societatea Naţională de Închideri de Mine Valea Jiului S.A. (SNIM).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Guard Dogs

    Mda ,, inchiderea treptata a minelor [2030 ] ,, … Incet si sigur ,, treptat ,, analfabetismul functional [ vezi wikipedia ] se instaleaza definitiv la sfarsitul deceniului … Treptat universitatile o sa inchida portile si-n final o sa ajungem ca pasoptistii din 1848 sa bajenim prin tari straine pt. un gram de cultura … vorba lui bachus [film] ,, fara poezie [industrie ] viata e pustiu ,, … Intrebare amuzanta … Oare , nu vrem sa batem ,, recordul ,, lui Moise ?! [ 40 de ani desert economic ] …

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2