Premierul Greciei se distanteaza de liderii UE in ceea ce priveste adoptarea de noi sanctiuni impotriva Rusiei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

premier grecia alexisNoul premier al Greciei, Alexis Tsipras, nu sustine declaratiile unor lideri din UE privind necesitatea discutarii si adoptarii de noi sanctiuni la adresa Rusiei, in contextul escaladarii tensiunilor din estul Ucrainei, informeaza miercuri agentia rusa de presa Interfax.

Potrivit mass-media din Grecia, Tsipras i-a acuzat pe liderii UE de faptul ca acestia ‘nu s-au consultat cu Grecia’ atunci cand au facut declaratiile cu privire la necesitatea adoptarii de sanctiuni la adresa Moscovei.
Tsipras si-a exprimat nemultumirea in legatura cu faptul ca UE ‘eludeaza procedurile stabilite’, care prevad un consens pentru adoptarea deciziilor importante, precum si in legatura cu faptul ca UE ‘nu a obtinut acordul Greciei’ pentru sanctiunile impotriva Rusiei.

Toate aceste nemultumiri ar fi fost, potrivit mass-media din Grecia, exprimate de Tsipras intr-o discutie telefonica pe care a avut-o cu sefa diplomatiei europene Federica Mogherini.

O reuniune a ministrilor de externe ai tarilor din UE este planificata sa aiba loc joi, in timpul acesteia urmand sa se discute despre posibilitatea adoptarii de noi sanctiuni impotriva Rusiei. Miercuri, subiectul va fi discutat si de reprezentantii permanenti ai tarilor din UE la Bruxelles.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *