Premierul Ludovic Orban spune că se ia în calcul o relaxare a programului pentru persoanele de peste 65 de ani

Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că se ia în calcul o relaxare a programului pentru persoanele de peste 65 de ani, chiar înainte de data de 15 mai, care să includă două intervale orare de deplasare, scrie Agerpres.

Prim-ministrul a făcut aceste precizări după ce a participat la şedinţa Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României.

„S-a discutat de posibilitatea de schimbare, chiar şi până la data de 15 mai, pentru persoanele în vârstă, de peste 65 de ani, că, odată cu încălzirea vremii, ar trebui poate un interval dimineaţă sau un interval seara care să permită părinţilor şi bunicilor noştri să facă mişcare, să iasă din domiciliu. S-au discutat o serie de alte lucruri, posibilitatea de a se permite pescuitul sportiv, sigur, individual, în anumite condiţii, dar, repet, nu au fost decizii. Practic, se va face în jurul fiecărei măsuri o analiză foarte serioasă şi, în momentul în care vom avea garanţia că putem să eliminăm o restricţie, o vom anunţa public şi cu un anumit interval înainte, astfel încât să existe o pregătire a cetăţenilor sau a diferitelor categorii de cetăţeni pentru ridicarea restricţiei respective”, a afirmat Ludovic Orban.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

 1. Dinu

  Ar fi bine sa se aibă in vedere si varianta in care persoanele care au vârsta peste 65 de ani sa poata iesi pe tot timpul zilei, in spatiul natural,înafară localității la o casa de vacanta sau în locurile special amenajate pentru relaxare,caz in care sa fie respectate prevederile ordonantelor,privind protejarea împotriva infectarii.Apreciez ca ar fi mult mai benefic pentru sănătatea acestora decât să fie obligați să stea închiși în casa,mai ales pentru cei care locuiesc la bloc.

  Reply
 2. Ioan

  Ar fi bine si ca pt. pensionarii cu pensii mai mici de 2000 lei sa le asigure masti, avand in vedere ca pretul acestora a explodat.
  Fiind suferind de astm, in urma cu 2 ani am gasit masti cu 0,50 lei bucata, Recent, am gasit cu 6 lei bucata, cea mai ieftina.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2