Premierul Netanyahu autorizeaza constructia ‘imediata’ a 300 de locuinte in Cisiordania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Netanyahu_1Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anuntat miercuri ca a autorizat inceperea ‘imediata’ a constructiei unui numar de 300 de locuinte in Cisiordania ocupata, relateaza AFP si Reuters citate de Agerpres.

‘Dupa consultari la biroul premierului, constructia imediata a 300 de locuinte la Beit El a fost autorizata’, potrivit unui comunicat al biroului premierului, care a anuntat de asemenea ‘planificarea’ constructiei a peste 500 de locuinte in Ierusalimul de Est.

Ultranationalistii din coalitia de guvernare a premierului Benjamin Netanyahu i-au cerut acestuia sa grabeasca proiectul celor 300 de locuinte, anuntat pentru prima data in urma cu trei ani, ca o compensatie pentru demolarea miercuri, in baza unui ordin judecatoresc, a doua blocuri de locuinte in constructie la Beit El, o colonie in Cisiordania, in apropiere de Ramallah. Aceste demolari au generat ciocniri intre colonisti si fortele de securitate israeliene.

Curtea Suprema Israeliana a ordonat luna trecuta distrugerea celor doua cladiri si a respins miercuri dimineata recursul constructorului impotriva demolarii.

In ceea ce priveste proiectul din Ierusalimul de Est, Netanyahu ‘a autorizat planificarea constructiei de locuinte la Pisgat Zeev, Ramot, Guilo si Har Homa’, toate cartiere de colonisti in partea ocupata si anexata de Israel din 1967.

Circa 400.000 de colonisti israelieni traiesc in prezent in Cisiordania si, la zece ani de la retragerea unilaterala a Israelului din Gaza, majoritatea israelienilor doresc reluarea colonizarii in Gaza.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2