Premierul Rasmussen considera ca Danemarca trebuie sa permanentizeze controalele la frontiere

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul danez Lars Lokke Rasmussen a declarat luni ca el personal si Partidul Liberal de centru-dreapta pe care il reprezinta doresc permanentizarea controalelor la frontiere, transmite DPA, informeaza AGERPRES.

„Trebuie sa recunoastem faptul ca avem nevoie de controale permanente la frontiere”, a spus prim-ministrul, precizand ca „ne confruntam cu unele provocari care vor fi de durata – presiuni migratorii, criminalitate transfrontaliera si amenintari teroriste”.

Rasmussen a facut afirmatiile respective in contextul unei vizite la Krusa, la granita Danemarcei cu Germania. El a apreciat ca trebuie schimbate regulile Spatiului Schengen, din care face parte si tara sa, si in cadrul caruia circulatia cetatenilor europeni este permisa fara pasapoarte si fara controale la frontierele interne.

O alta propunere vizeaza verificarea vehiculelor la iesirea din Danemarca.

Guvernul de la Copenhaga a introdus la inceputul lui 2016 verificari prin sondaj la punctele de trecere a frontierei catre Germania, atat la terminalele de feribot, cat si pe granita terestra, in contextul crizei migratiei din Europa, reaminteste DPA.

Partidele daneze se afla, la fel ca si celelalte formatiuni europene, in campanie electorala pentru alegerile parlamentare, care in Danemarca vor avea loc pe 5 iunie. Sondajele de opinie arata ca opozitia de stanga condusa de Social-Democrati este preferata de electorat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2