Premierul Scotiei se pronunta impotriva iesirii Marii Britanii din UE

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

steag-ueO eventuala iesire a Marii Britanii din UE, ca rezultat al unui viitor referendum, ‘contravine intereselor’ Scotiei, care ‘se va opune in toate modurile posibile’ unei asemenea evolutii a evenimentelor, a declarat marti premierul acestei regiuni din nordul regatului, Nicola Sturgeon, informeaza agentia de presa TASS citata de Agerpres.

„Vom face tot posibilul ca iesirea din UE sa fie posibila doar in cazul unui acord din partea tuturor celor patru regiuni componente ale Regatului Unit. Acest lucru este necesar pentru ca Scotia sa nu poata parasi UE impotriva vointei sale’, a subliniat Sturgeon.

‘Vreau sa fiu inteleasa corect: nu consider actuala structura a comunitatii (europene) una ideala. Dimpotriva, suntem convinsi ca o reforma a UE este nu doar de dorit, ci si necesara. Cu toate acestea, plecam de la premisa ca este in interesul Scotiei sa ramana parte a Europei unite’, a explicat premierul scotian.

Potrivit lui Sturgeon, guvernul ei intentioneaza sa ‘depuna toate eforturile posibile pentru apararea intereselor nationale’. ‘Ne vom apara cu fermitate pozitia (in parlamentul britanic)’, a avertizat lidera nationalistilor scotieni.

In urma alegerilor din mai, Partidul Nationalist Scotian (SNP) a devenit, pentru prima data in istorie, a treia forta in parlamentul britanic. In prezent, SNP detine 56 de mandate de deputat, din totalul celor 650 de locuri in Camera Comunelor, in conditiile in care in urma alegerilor trecute partidul obtinuse doar sase locuri.

Seful guvernului britanic, David Cameron, promite sa organizeze ‘nu mai tarziu de 2017’ un referendum cu privire la ramanerea sau iesirea Marii Britanii din UE. Premierul insusi militeaza in favoarea mentinerii statutului Marii Britanii de membru in UE, insa promite sa desfasoare negocieri cu alti lideri europeni cu privire la o ‘reforma cardinala’ a acesteia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *