Premierul Victor Ponta a alocat 1 milion de lei pentru Centrul Cultural Monahal ”Nicolae Steinhardt”

Reclame home 1
Reclame home 1

Vizita efectuata in Maramures, in cursul saptamanii trecute, de catre premierul Victor Ponta, vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Constantin, precum si europarlamentarii Ioan Mircea Pascu, Daciana Sarbu, Corina Cretu a fost una plina de beneficii si pentru reprezentantii Episcopiei Ortodoxe Maramures.

Delegatia oficiala insotita de reprezentantii PSD Maramures, PC si UNPR a avut o intalnire cu arhiereul vicar al Maramuresului, PS Iustin Sigheteanul, la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime“. In cadrul discutiilor, premierul Romaniei, Victor Ponta a promis ca va aloca un milion de lei pentru ridicarea Centrului Cultural Monahal „Nicolae Steinhardt“, lucru care s-a si realizat.

Aflat in Maramures pentru a participa la lansarea candidatilor pentru europarlamentare, Victor Ponta a trecut pragul catedralei episcopale, unde s-a facut o scurta prezentare a lacasului de cult si s-a vorbit si despre investitiile facute pana la aceasta ora. Discutiile au ajuns si la impresionantul centru cultural care se construieste la Rohia, respectiv Centrul Cultural Monahal ”Nicolae Steinhardt”.

”Tara Lapusului este o parte reprezentantiva a Maramuresului, iar noi incercam sa ajutam fiecare zona din judet, indiferent ca este vorba Codru, Chioar, Lapus sau Maramuresul voievodal. Centrul de la Rohia va cuprinde un paraclis, un muzeu, o biblioteca, editura, tipografie, sali de lectura, sali de conferinte, sali pentru lansari de carte si sali de expozitii si manifestari cultural religioase.

Se va intinde pe o suprafata de cativa mii de metri patrati si va avea opt nivele. Este foarte important ca am reusit sa aducem acesti bani in Maramures, in Lapus”, a declarat presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, care a participat la discutiile premierului Victor Ponta cu PS Justin Sigheteanul, alaturi de primarul Catalin Chereches si alti reprezentanti politici ai judetului.

Primul ministru al Romaniei a avut doar cuvinte de lauda la adresa catedralei din Baia Mare, tinand sa arate ca aceasta ii aduce aminte de Catedrala Sfanta Sofia din Turcia. De asemenea, premierul Ponta a aratat ca actualul Guvern nu da inapoi atunci cand vine vorba despre sprijinirea cultelor religioase. La plecare, PS Iustin Sigheteanul i-a daruit Premierului o icoana cu Sfintii Martiri Brancoveni.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole