septembrie 19, 2021

Preocupate de impactul asupra mediului, din ce in ce mai multe municipalitati olandeze interzic inaltarea de baloane

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Din ce in ce mai multe municipalitati olandeze interzic inaltarea baloanelor: in prezent, in 17% dintre municipalitati existand o interdictie in acest sens, fata de doar 5% dintre municipalitati anul trecut, potrivit unui studiu realizat de organizatia de mediu De Noordzee si citat de dpa, informeaza AGERPRES.

In plus, 20% dintre municipalitatile din Olanda recomanda puternic ca in timpul sarbatorilor sa nu fie inaltate baloane.

Mai multe partide din parlamentul olandez doresc sa mearga chiar si mai departe in ceea ce priveste interdictia si si-au exprimat ingrijorarea marti seara la Haga cu privire la daunele pe care le-ar putea provoca resturile de baloane si deseurile din platic in Marea Nordului.

Potrivit ecologistilor, baloanele sunt periculoase pentru mamiferele, pestii si pasarile marine, care se pot sufoca cu resturile de plastic.

In plus, resturile de baloane contribuie la poluarea marii si a coastelor tarii.

Potrivit unui studiu, pasarile marine sunt animalele cele care cad cel mai adesea victime resturilor de baloane: Cercetatorii au descoperit ca in cazul a 20% dintre pasarile moarte, resturile de plastic sau de baloane au constituit cauza mortii.

Recent, Lauren Roman de la Universitatea din Tasmania a indicat ca baloanele sau partile ale acestora sunt sunt cele mai periculoase deseuri din mare.

Probabilitatea de a muri de pe urma acestor bucati de cauciuc este de aproximativ 32 de ori mai mare decat de pe urma unor bucati de plastic mai greu, au indicat cercetatorii in jurnalul Scientific Reports.

Fundatia de mediu De Noordzee are de scop interzicerea inaltarii de baloane in natura. Potrivit fundatiei, in Olanda cele mai multe interdictii de inaltare a baloanelor au fost date de autoritatile din zonele de coasta si din insulele din Marea Wadden.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2