Preotii ortodocsi din Maramures strang semnaturi pentru schimbarea Constitutiei

crucePreotii din Maramures, care in aceste zile umbla cu crucea, sa sfinteasca locuintele oamenilor, toata lumea pregatindu-se de Sarbatoarea Bobotezei, strang semnaturi pentru a modifica articolul din Constitutie referitor la casatorie. Mai exact, Articolul 48 din Constitutia Romaniei referitor la Familie spune la articolul 1 ca “Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.”.

Biserica vrea ca acest articol sa elimine orice dubiu cu privire la sexul sotilor, mai exact in Constitutie sa se arate clar ca o casatorie se poate incheia numai intre un barbat si o femeie. Credinciosii care vor sa semneze acea petitie sunt pusi sa isi treaca datele personale intr-un tabel si anume CNP-ul, seria si numarul de buletin. Insa se poate pune intrebarea: Cine garanteaza ca acele date personale nu vor fi folosite si in alte scopuri?

Aceste semnaturi se strang, spun preotii oamenilor, pentru a cere socoteala parlamentarilor de Maramures vizavi de aceasta problema, cea a casatoriei dintre persoane de acelasi sex.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

8 Comments

 1. Sorin Cret

  preotii..in special cei ortodoxi sa … mult, ca sint obisnuiti din manastiri… cei catolici stim ca le plac .. asa ca de data asta sint scutiti.. le lasam placerea de a … doar celor ortodoxi

  Reply
 2. dilau

  mai popilor ortodocsi din mm, va agitati degeaba, eu pot sa jur in orice biserica de-a voastra ca romania va legaliza casatoriile intre persoanele de acelasi sex in cel mult 10 ani. si inca ceva, ce treaba aveti voi daca eu vreau sa ma insor cu prietenu steko?, mai ales ca a fost dragoste la prima….. aburire.:)))))

  Reply
 3. dilau

  prietene cezar tudor, esti mai “nou” :))) pe aici dar deja ai luat-o pe aratura. acum vreo 5-6 ani uslasii puneau aceeasi intrebare la referendum: cine garanteaza ca datele personale nu vor fi folosite in alte scopuri?. are rost sa-ti mai spun ca datele personale de care vorbesti le gasesti in orice cutie postala din romania si nu numai?.

  Reply
 4. STEKO

  Dupa cite stiu,Romania este un stat laic.Schimbarea unor articole in Constitutie nu este apanajul sutanistilor(indiferent daca le place sau nu le place acest lucru).
  Nu m-ar mira ca la sfirsit aceste liste sa fie folosite in alte scopuri.De exemplu ca,,cre(t)stinu’ a donat intreaga sa avere bisericii sau vre-unui pop(onar)a.
  Citeam articole despre sodomia ce se desfasoara in manastiri..dar adevarul e ca cei ,,de-acolo”nu prea se casatoresc…deci e la liber…

  Reply
 5. Attila

  Nu au ei treaba cu un act civil, care este casatoria. Daca ei nu vor oficia la biserica astfel de casatorii, e treaba lor, presupun oricum ca cei in cauza nu vor avea nevoie de validarea religioasa a actului lor, care oricum este blamat de biserica. Statul laic are deptul sa reglementeze natura civila a unui act, inclusiv a casatoriei. Iar daca 2 persoane de acelasi sex vor sa incheie un act civil prin care sa isi asume obligatii specifice casatoriei (regimul proprietatii in comun a bunurilor dobandite in timpul casatoriei, decizii in comun cu privire la orice chestiune de familie, drept de mostenire a sotului supravietuitor etc.), nu vad de ce nu ar avea acest drept. Plus, ar face bine sa nu uite ca biblia e plina de acte sexuale intre 2 barbati, plus alte activitati sexuale pe care ei acum le detesta (incest, poligamie, pedofilie). Niste fatarnici, vor fi surprinsi cata lume le va refuza colectarea datelor personale.

  Reply
  1. dilau

   mai attila, eu vreau neaparat ca posibila mea casatorie cu steko sa fie oficiata de un mult prea fericit. mor de nerabdare sa-l ascult pe justinian: prietene steko, de buna voie si nesilit de nimeni………………. ca sa nu-ti mai spun ca nici nu stiu cit pierd, viitorul meu sot de plin de bani deci ar umple cutia milei de cel putin 4-5 ori.:))))

   Reply
 6. baimareanH

  Popoii sa mai plimbe ursu’ ca prea se cred in teocratie. Chiar si in tzara asta nenorocita de toti hotii, mincinosii si popoii primitivi, casatoria intre persoanele de acelasi sex se va legaliza mult mai repede decat cred ei. Numai oamenii de cea mai proasta calitate incearca sa forteze pe altii sa respecte regulile propriilor religii. Cei care nu pot explica propriului copil dece se saruta 2 femei pe strada, sa nu se procreeze. Daca ti se pare ca Arca lui Noe, serpii vorbitori si virginele insarcinate sunt mai usor de explicat, foloseste prezervativul!

  Reply
 7. Kovacs Stefan

  …ar fi mai bine să ne concentrăm elanul ăsta democratic înspre chestiuni cu adevărart relevante pentru toată lumea – cum ar fi, de exemplu, să facem un referendum prin care să se decidă dacă să se publice sau nu lista tuturor popilor care au turnat la Securitate. Și după aia, lista popilor care au umblat cu Popoteaza, dacă tot ne interesează aceste aspecte ale intimității oamenilor(pentru ca nu s-au facut turnatori doar de dragul de a,,da in git")Cind securitatea i-a prins cu treburi,,pidosnice"au facut orice sa scape…

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2