Preotul acuzat de furtul moastelor din Grecia, in fata Preasfintitului Iustin Sigheteanul. Ce masuri s-au luat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

moaste_37034000Furt de Sfinte Moaste din Grecia, exorcisme in exces asupra bolnavilor atunci cand nu s-ar impune din punct de vedere al randuielilor bisericesti si mai ales intemeierea unui asezamant comunitar mixt fara un statut aprobat si fara binecuvantarea ierarhului locului, in care vietuiesc in mod ciudat fete si barbate – sunt numai o parte din neregulile care I se imputa unui preot din Satu Mare.

Preotul acuzat de furtul unor Sfinte Moaste din Grecia a aparut in fata capilor Episcopiei Maramuresului si Satmarului.

Centrul Eparhial al Episcopiei Maramuresului si Satmarului l-a convocat pe parintele Emanuel Oros din Parohia Mesteacan, Protopopiatul Oas, care, in urma unui nefericit eveniment petrecut in luna octombrie a anului trecut, in timpul unui pelerinaj, este cercetat intr-un dosar de furt de Sfinte Moaste din Grecia.

Mai mult decat atat, parintelui Oros i se imputa mai multe nereguli referitoare la armonia vietii de familie, la savarsirea unor exorcisme in exces asupra bolnavilor atunci cand nu s-ar impune din punct de vedere al randuielilor bisericesti si mai ales intemeierea unui asezamant comunitar mixt fara un statut aprobat si fara binecuvantarea ierarhului locului, in care vietuiesc in mod ciudat mai multe persoane civile (fete si barbati), unde au fost depuse mai multe Sfinte Moaste si oseminte.

Reprezentanţii Episcopiei spun ca pentru acestea, parintele Emanuel Oros a trebuit sa dea explicatii in fata Preasfintitului Iustin Sigheteanul si in prezenta a trei membri ai Permanentei Eparhiale.

Preasfintitul Iustin Sigheteanul, în urma discutiilor, a decis: Predarea Sfintelor Moaste detinute si a osemintelor marturisitorilor de la Aiud cu documentele însotitoare de autentificare sau detinere catre Centrul Eparhial. Autenticitatea Sfintelor Moaste va fi verificata de o Comisie a Centrului Eparhial, iar Episcopul va hotara asupra autenticitatii lor si a locului unde acestea vor fi asezate spre inchinare. Osemintele marturisitorilor din temnita de la Aiud vor fi retrocedate detinatorului legal al acestui Patrimoniu National cu documente însotitoare, care este Capela Penitenciarului Aiud.

S-a decis, de asemenea, indrumarea si sfatuirea de catre parintele Emanuel a persoanelor care se gasesc in locatia de la padurea – Prilog Vii, sa se intoarca in familiile lor, pentru a restabili relatia fireasca cu parintii si rudeniile, sau, după caz, indrumarea lor sa intre intr-o manastire canonica de calugari sau calugarite din Patriarhia Romana.

Reprezentantii Episcopiei au mai luat decizia transformarii locatiei de la padurea – Prilog Vii in asezamant Social- Filantropic pentru ocrotirea batranilor, sub patronajul si purtarea de grija a Episcopiei, cu respectarea prevederilor statutare si bisericesti in domeniu. Termenul de aducere la indeplinire a celor 3 puncte este 1 martie 2016.

FOTO:romaniatv.net

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

 1. Aurica

  Jocuri de culise si propaganda stilista la „schitul” de la Prilog-Vii:
  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/01/filostilism-si-jocuri-de-culise.html

  “Schitul” privat de la Prilog-Vii – sfintenie sau inselare?
  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/12/schitul-privat-al-preotului-emanuel_19.html

  Ce spun canoanele Bisericii Ortodoxe despre “schitul” privat de la Prilog Vii:
  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/12/schitul-privat-al-preotului-emanuel.html

  Scrisoarea de aparare a preotului Emanuel, scrisa de fratele sau Adrian Oros, este catalogata de catre teologul Daniel Vladean, drept instigare impotriva ierarhiei bisericesti:
  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/12/nevinovatii-si-victimele-incidentului.html

  Reply
 2. Zoli

  ”Episcopul va hotara asupra autenticitatii lor si a locului unde acestea vor fi asezate spre inchinare”…:))) Deci,dragi pupatori de oase ”sfintite”,se anunta un nou punct de ”inchinare” unde puteti lua gratis diferite boli de la zecile de mutalai din fata voastra!Pupici! :)) Si nu uitati,banii dv sunt ”bine pusi” deoparte la Banca,pardon Biserica Ortodoxa Romana! 🙂

  Reply
  1. STEKO

   Mai Zoli mai!Da’ tu n-ai citit c-o fo’ doar un nefericit eveniment?Amu’ c-am ramas cu cioantele de ce n-am face un ban cinstit si niste basici la gura?No’!C-amu or zice ca sintem invidiosi.Io am gasit doua cioante pe care autentificatorii au zis ca de fapt nu-s cioante ci organu’ intarit a lu’ sfintu asteapta cind o vazut calugaritele la scaldat…

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2