Presa rusa o acuza pe Theresa May ca ”a otravit” relatiile cu Moscova

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presa rusa o pune la colt joi pe sefa guvernului britanic Theresa May, pe care o acuza ca a ‘otravit’ relatiile cu Moscova, dupa anuntul Londrei privind instituirea unei serii de sanctiuni impotriva Rusiei ca represalii la otravirea unui fost spion la Salisbury, in sud-vestul Angliei, informeaza France Presse, transmite AGERPRES.

‘Theresa May a otravit relatiile intre Moscova si Londra’, titreaza cotidianul Nezavisimaia Gazeta, in timp ce oficiosul Rossiiskaia gazeta denunta o ‘reactie neurotoxica’ a sefei guvernului britanic, care a ales ‘calea confruntarii cu Moscova’.

‘Criza in relatiile dintre Moscova si Londra a atins un nou nivel’, constata la randul sau cotidianul economic Kommersant, potrivit caruia autoritatile britanice ‘cauta raspunsuri toxice’ la otravirea fostului spion rus.

‘Theresa May a incercat sa acuze Rusia de toate relele in discursul sau in fata parlamentului’ (miercuri), sustine tabloidul Komsomolskaia pravda.

Potrivit semioficiosului Izvestia, Rusia va ‘raspunde cel putin intr-o maniera simetrica la expulzarea celor 23 de diplomati rusi’. ‘Dar reactia rusa ar putea fi si mai globala’, afirma ziarul, citand surse diplomatice. ‘Pregatiti-va de raspuns!’, avertizeaza publicatia.

Cotidianul popular Moskovski Komsomolet anticipeaza ‘o lunga perioada de inghet’ in relatiile ruso-britanice, dar ‘Rusia se poate descurca cu toate acestea cu capul sus’.

Theresa May a anuntat miercuri o serie de sanctiuni impotriva Rusiei, intre care expulzarea a 23 de diplomati si inghetarea relatiilor bilaterale la cel mai inalt nivel, atribuind Moscovei responsabilitatea pentru otravirea – pe teritoriu britanic – a fostului spion Serghei Skripal (66 de ani) si a fiicei sale Iulia (33 de ani) cu un agent neurotoxic de uz militar din categoria ‘Noviciok’.

Diplomatia rusa a calificat aceste sanctiuni drept o ‘provocare brutala fara precedent’, potrivit AFP.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *