septembrie 19, 2021

Presedinta Argentinei saluta ‘victoria democratiei si demnitatii’ in Grecia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cristina-F.-KirchnerPresedinta Argentinei, Cristina Kirchner, a salutat duminica victoria ‘democratiei si demnitatii’ la referendumul prin care grecii au respins acordul propus de creditorii internationali, transmite agentia EFE citata de Agerpres.

‘In numele poporului si al guvernului argentinian, transmit intreaga noastra solidaritate curajosului popor grec si guvernului sau’, a mai mentionat Cristina Kirchner in mesajul postat pe o retea de socializare. ‘Poporul grec a spus ‘Nu’ imposibilelor si umilitoarelor conditii care i s-au impus pentru o restructurare a datoriei sale externe’, a completat ea.

‘Argentinienii stiu despre ce este vorba. Speram ca Europa si liderii ei vor intelege mesajul urnelor’, a continuat presedinta Argentinei, facand aluzie la criza economica si sociala prin care a trecut tara sa in anul 2001, cand a intrat in incapacitate de plata.

‘Nu se poate cere nimanui sa-si semneze propria condamnare la moarte. Inca se mai aud vorbele presedintelui Kirchner’, si-a incheiat ea mesajul, amintind astfel de un discurs rostit de sotul ei si in acelasi timp fostul presedinte, Nestor Kirchner, care in anul 2003 afirma in fata Adunarii Generale a ONU ca ‘mortii nu-si pot plati datoriile’.

Criticand politicile de austeritate promovate in general de institutiile financiare internationale, Cristina Kirchner a facut si saptamana trecuta o paralela intre actuala criza din Grecia si cea prin care a trecut Argentina in 2001.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2