Presedinte sloven: Slovenia, dispusa sa gazduiasca intalnirea dintre Putin si Trump

Reclame home 1
Reclame home 1

 

Slovenia este dispusa sa gazduiasca prima intalnire intre presedintii Rusiei si SUA, Vladimir Putin, respectiv, Donald Trump, a declarat intr-un interviu acordat miercuri in exclusivitate agentiei de presa TASS presedintele Sloveniei, Borut Pahor, inaintea vizitei sale la Moscova, informeaza AGERPRES.

„Alegerea locului pentru o intalnire la cel mai inalt nivel depinde de decizia Washingtonului si a Moscovei”, a spus liderul sloven, adaugand ca, in cazul in care se va decide ca cei doi sefi de stat sa se intalneasca in Slovenia, „vom fi doar incantati”.

Pahor considera o astfel de intalnire „extrem de importanta si necesara,” noteaza TASS. „SUA au ajuns la necesitatea revizuirii relatiilor lor cu Rusia, ceea ce va permite un dialog politic mai eficient si deschis. Sper ca nu va fi doar o discutie intre liderii a doua mari puteri, ci un semnal pentru intreaga lume ca vor urma schimbari in bine „, — a subliniat el.

Liderul de la Ljubljana a amintit ca o intalnire asemanatoare a avut deja loc in Slovenia in 2001, intre seful de la acea vreme a administratiei americane George W. Bush si presedintele rus, Vladimir Putin.

Anterior, ideea de a organiza o intalnire intre Putin si Trump in Slovenia a fost sustinuta de premierul sloven Miro Cerar si ministrul sau de externe Karl Erjavec.

Presedintele sloven este asteptat la 10 februarie intr-o vizita oficiala la Moscova, in fruntea unei delegatii ce va include 40 de reprezentanti ai cercurilor de afaceri si companii din Slovenia. Cu aceasta ocazie, se asteapta semnarea a 11 contracte bilaterale in domenii precum agricultura, telecomunicatiile, schimbul de tehnologii si energia in valoare de mai mult de 1 miliard de euro, scrie TASS.

Din 2014, Rusia face obiectul unor sanctiuni economice din partea UE si SUA ca urmare a rolului sau in criza din Ucraina, insa unele tari membre ale UE ar dori ridicarea sanctiunilor pe masura reglementarii situatiei din estul teritoriului ucrainean.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole