Presedintele Academiei Romane a primit titlul de Cetatean de Onoare al judetului Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Academiei Romane, Ionel Valentin Vlad, a primit miercuri, 26 noiembrie, la Palatul Administrativ din Baia Mare, titlul de Cetatean de Onoare al judetului Maramures.

Dupa ce presedintele Zamfir Ciceu a citit biografia acestuia, care se trage din parinti maramureseni, Ionel Valentin Vlad a vorbit despre planurile pe care le are Academia Romana pentru dezvoltarea tarii.

„Se zice ca niciun profet nu este iubit in tara lui. Sunt bine primit in Maramures, care mi-e drag si de care ma simt legat. Cand intru in Academie si vad sirul de presedinti, simt ca trebuie sa fac mai multe pentru aceasta tara.

Noi avem o sarcina importanta. Vedeti cate framantari sunt legate de scoala si educatie. Aveam o educatie care era la un nivel destul de bun, iar pentru asta s-au luptat mari savanti. Daca astazi vom face ceva si trebuie sa facem, lucrurile se vor vedea peste 20 de ani. Este un proiect pe care il are academia, de dezvoltare a Romaniei pentru urmatorii 20 de ani”, a spus presedintele Academiei.

Ionel Valentin Vlad si-a aratat tristetea cu privire la modul de trai al romanilor, desi tara are resurse enorme.

„Sa-ti dea Dumnezeu o tara ca aceasta, cu atatea resurse, si sa nu poti scoti din ele si lumea sa traiasca atat de rau… Nu faci economie pentru orice, ci pentru ca sa se vada in bunastarea tarii”, a mai spus el.

Vlad HERMAN

Foto: Roland STREBELI

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2