Presedintele Asociatiei Romane de Psihiatrie: Nu as vrea sa se spuna despre romani ca sunt un popor trist

Presedintele ales al Asociatiei Romane de Psihiatrie si Psihoterapie, medicul Doina Cosman, considera ca nu a crescut numarul romanilor care sufera de boli psihice, ci doar s-a marit numarul celor care cer ajutorul medicilor psihiatri, relateaza Agerpres.

“In cazul psihiatriei s-a marit adresabilitatea la a apela la medicul psihiatru, asa ca eu nu cred ca este o mai mare incidenta a pacientilor”, a declarat miercuri, medicul Doina Cosman.

Cozman a tinut sa precizeze in deschiderea Congresului National de Psihiatrie de la Sibiu, ca nu ar vrea “sa se spuna despre romani ca sunt un popor trist.”

“In statisticile care apreciaza sanatatea publica, exista trei criterii de apreciere care vin din partea psihiatriei: un criteriu este nivelul de alcoolism din tara respectiva, al doilea criteriu este rata suicidiului, al treilea criteriu este prezenta bolilor psihice. (…) Noi, psihiatrii, suntem intr-un fel si un fel de barometru al simtului psihologic al poporului dintr-o tara. (…) S-a spus la inceput, imediat dupa Revoluti, ca suntem un popor de handicapati. Iata ca nu se mai spune acest lucru. Dar nu as vrea sa se spuna despre romani ca sunt un popor trist”, a mai spus presedintele ales al Asociatiei Romane de Psihiatrie si Psihoterapie, medicul Doina Cosman.

Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie organizeaz la Sibiu, in perioada 29 mai – 1 iunie, a 7-a editie a Congresului National de Psihiatrie. Editia din acest an are ca tema principala “Sanatate mintala si psihiatrie: traditii, provocari si perspective”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1