Președintele ATP critică atitudinea participanților la Adria Tour

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Preşedintele Asociaţiei Jucătorilor Profesionişti de Tenis (ATP), Andrea Gaudenzi, a criticat atitudinea participanţilor la Adria Tour, unde au fost consemnate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus, şi a subliniat că această situaţie va servi pentru ca evenimentele să fie mai sigure, relatează EFE.

Marţi, liderul mondial al tenisului masculin, sârbul Novak Djokovic, organizatorul Adria Tour, a anunţat că a fost testat pozitiv pentru Covid-19. El este a şasea persoană infectată cu Covid-19 dintre participanţii la acest circuit demonstrativ, care a programat în weekendul trecut etapa a doua, la Zadar (Croaţia).

Un alt tenisman sârb, Viktor Troicki, a anunţat luni seară că a fost testat pozitiv la Covid-19, alăturându-se astfel bulgarului Grigor Dimitrov şi croatului Borna Coric pe lista jucătorilor şi apropiaţilor acestora infectaţi după participarea la Adria Tour. Preparatorul fizic al lui Djokovic, Marko Paniki, şi antrenorul lui Dimitrov, Kristijan Groh, au fost printre cei testaţi pozitiv la noul coronavirus.

Gaudenzi a declarat pentru New York Times că această experienţă va fi de folos pentru ca în viitor evenimentele să fie mai sigure.

“Este ca atunci când copiii tăi încep să urce pe bicicletă şi trebuie să-şi pună casca. Ei îţi spun că nu şi nu. Apoi urcă pe bicicletă şi cad. Începând de atunci îşi pun cască”, a afirmat oficialul ATP. “Acum ştim cu toţii că ne putem infecta uşor, aşa că vom avea mult mai multă grijă”, a adăugat el.

Djokovic a devenit ţinta criticilor după cazurile pozitive de la Adria Tour, competiţie care s-a derulat fără respectarea măsurilor de distanţare socială. Presa croată a relatat că jucătorii au participat la petreceri, la şedinţe foto, la întâlniri cu fanii, fără niciun fel de protecţie anticoronavirus.

Marţi, ultimele două etape din Adria Tour au fost anulate.

ATP a anunţat săptămâna trecută calendarul pentru lunile următoare. Circuitul se va relua pe 14 august cu turneul de la Washington.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *