Presedintele Bulgariei a respins legea anticoruptie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele bulgar Rumen Radev a respins marti legea anticoruptie adoptata de parlament in decembrie, afirmand ca aceasta nu ar permite o investigarea eficienta a retelelor de coruptie, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

Radev actionat la numai o zi dupa ce Bulgaria, cea mai saraca tara din UE, a preluat presedintia semestriala prin rotatie a blocului comunitar european. Este pentru prima data cand statul balcanic a preluat acest rol de cand a aderat la UE, la 1 ianuarie 2007.

Bulgaria a facut progrese slabe in ceea ce priveste eliminarea coruptiei si a crimei organizate si Comisia Europeana, executivul UE, a mustrat in repetate randuri aceasta tara de la Marea Neagra pentru ca nu a urmarit in justitie si condamnat oficiali corupti, noteaza Reuters.

Potrivit Transparency International, Bulgaria este cea mai corupta tara din UE.

Masurile prevazute de legea aprobata de parlament in urma cu doua saptamani includ crearea unei unitati speciale anticoruptie care sa investigheze persoanele care ocupa posturi importante in stat precum si activele si conflictele de interese.

‘Cred ca legea adoptata nu numai ca nu creeaza o baza legala adecvata pentru combaterea coruptiei, dar chiar va face dificila combaterea’ acestui fenomen, a declarat Radev, care a castigat alegerile prezidentiale in noiembrie 2016. Presedintele Bulgariei este ales prin vot popular.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2