Presedintele Chinei afirma ca vizita sa la Phenian va contribui la dialogul din peninsula coreeana

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Chinei, Xi Jinping, afirma, intr-un articol de opinie publicat miercuri in principalul ziar nord-coreean, ca vizita sa la Phenian va contribui la realizarea de progrese in dialogul si negocierile asupra problemelor din peninsula coreeana, precum denuclearizarea, scrie EFE, informeaza AGERPRES.

Articolul a aparut in Rodong, principalul cotidian al propagandei nord-coreene, in ajunul vizitei de doua zile a liderului chinez in tara vecina.

„Vom contribui activ la pacea si stabilitatea regionala si la dezvoltare si prosperitate prin intarirea comunicarii si coordonarii cu Coreea de Nord si alti actori relevanti pentru a obtine progrese in dialogul si negocierile asupra problemelor din peninsula coreeana”, arata Xi, in editorialul citat.

Textul face o referire clara la discutiile privind denuclearizarea purtate de Phenian cu Washington, blocate de la summitul esuat de la Hanoi din februarie, noteaza EFE.

In capitala vietnameza, Phenianul a pledat pentru o denuclearizare graduala insotita de ridicarea progresiva a sanctiunilor, in timp ce Washingtonul a aratat ca nu va relaxa sanctiunile pana la renuntarea de catre regimul nord-coreean la programele sale nuclear, de rachete si de arme chimice si biologice.

In articolul publicat miercuri, Xi afirma ca intentia Beijingului este sa rezolve prin dialog „motivele rezonabile care genereaza ingrijorarea regimului”, intr-o aparenta forma de sustinere a propunerii Phenianului de denuclearizare.

Vizita lui Xi Jinping va fi prima a unui lider chinez in Coreea de Nord in ultimii 14 ani si tot prima de cand Xi a preluat puterea, in 2013.

Totodata, aceasta are loc dupa ce Kim Jong Un a vizitat de patru ori China incepand de anul trecut, ultima data in ianuarie.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole