Presedintele chinez se va deplasa luna viitoare la Phenian

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele chinez Xi Jinping urmeaza sa se deplaseze luna viitoare la Phenian, la invitatia liderului nord-coreean Kim Jong-Un, cu ocazia aniversarii a 70 de ani de la fondarea Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC/Coreea de Nord), informeaza sambata ziarul singaporez Straits Times, citat de Reuters, informeaza AGERPRES.

Cotidianul din Singapore nu mentioneaza sursele acestei informatii si nicio reactie nu a putut fi obtinuta de la Ministerul chinez al Afacerilor Externe.

De la accederea sa la putere in 2012, Xi Jinping nu a fost niciodata in capitala nord-coreeana, unde predecesorul sau, Hu Jintao, a fost primit ultima data in 2005, scrie ziarul.

Ceremoniile dedicate celei de-a 70-a aniversari de la fondarea RPDC sunt prevazute pentru 9 noiembrie, in acest context Straits Times remarca faptul ca programul vizitelor presedintelui chinez ar putea suferi modificari.

In acelasi timp, Kim Jong-Un se pregateste sa-l primeasca in septembrie si pe presedintele sud-coreean Moon Jae-In la Phenian. Organizarea acestei noi intalniri intre liderii celor doua Corei a fost convenita la inceputul saptamanii in cadrul unor discutii purtate intre delegatii din cele doua tari. Kim si Moon s-au intalnit deja in doua randuri in acest an, in aprilie si in mai, de ambele dati in localitatea Panmunjom, in Zona Demilitarizata DMZ dintre cele doua tari.

Pe de alta parte, Kim Jong-Un a efectuat trei vizite la Beijing anul acesta, unde a discutat cu Xi Jinping despre imbunatatirea cooperarii bilaterale si reforme economice.

Aceasta destindere diplomatica spectaculoasa in Peninsula Coreeana, care a inceput la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang in iarna, a culminat in iunie cu summitul dintre Kim Jong-Un si presedintele american Donald Trump in Singapore, o premiera istorica.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2