Presedintele chinez Xi Jinping: SUA ar trebui sa respecte calea de dezvoltare a Chinei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele chinez Xi Jinping a afirmat ca Statele Unite ale Americii (SUA) ar trebui sa respecte calea de dezvoltare a Chinei si interesele sale legitime, relateaza Reuters si Xinhua, informeaza AGERPRES.

Potrivit media de stat chineze, presedintele Xi a mai spus, in cadrul unei intalniri cu fostul secretar de stat american Henry Kissinger la Beijing, ca SUA si China au o opinie corecta una despre cealalta in ce priveste intentiile strategie.

Numindu-l pe Kissinger un vechi prieten al poporului chinez, presedintele Xi a laudat ”contributia istorica” pe care el a avut-o pentru relatiile americano-chineze. ”Nu vom uita aceasta”, i-a declarat liderul chinez lui Kissinger.

In pofida suisurilor si coborasurilor, relatiile americano-chineze au cunoscut in general un progres constant timp de patru decenii, a mai spus presedintele Xi.

In opinia liderului chinez, deoarece lumea de astazi trece prin schimbari fara precedent, ce nu au fost vazute in ultimii o suta de ani, comunitatea internationala asteapta ca relatiile americano-chineze sa continue mai departe in directia cea buna.

”Am convenit cu presedintele Trump sa ne intalnim la apropiatul summit G20 in Argentina, unde cele doua parti pot avea un schimb aprofundat de opinii privind chestiunile de interes comun”, a afirmat Xi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *