Presedintele CJ Maramures despre Aeroport: Vom avea cu adevarat zboruri in urmatoarele doua, maxim trei luni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Din bugetul propriu al judetului Maramures, pentru anul 2018, 6.000 mii lei au fost alocati pentru transferuri curente, in timp ce 22.000 mii de lei reprezinta transferuri de capital, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Maramures.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a precizat faptul ca, pentru anul 2018, institutia judeteana asigura o crestere semnificativa a resurselor financiare puse la dispozitia Aeroportului International Maramures.

”Daca vorbim despre cheltuielile cu bunurile si serviciile, vorbim despre o crestere de un milion de lei. In 2017 am avut un buget de 5 milioane de lei, iar pentru 2018 am propus un buget de 6 milioane de lei doar pentru asigurarea functionarii Aeroportului International Maramures.

Vorbim, apoi, despre 15 milioane de lei pe care, conform Legii Bugetului de Stat, i-am primit pentru plata in continuare a lucrarilor efectuate pentru modernizarea si prelungirea pistei aeroportului, iar in plus, o suma de 7 milioane de lei a fost acordata din bugetul propriu al Consiliului Judetean Maramures pentru a achizitiona parte din utilajele si echipamentele necesare pentru operationalizarea zborurilor pe Aeroportul International”, a precizat seful administratiei judetene, Gabriel Zetea.

Presedintele Consiliului Judetean a subliniat, in cadrul sedintei plenului, ca a discutat, in aceasta perioada, atat cu directorul Aeroportului International Maramures, Dorin Buda, cu colegii din executivul CJ, cu reprezentantii Directiei de Dezvoltare si Implementare Proiecte, dar si cu foarte multe institutii centrale, respectiv Ministerul Transporturilor, ROMATSA, Autoritatea Aeronautica despre un calendar pe care sa il aiba in vedere Aeroportul International Maramures pentru operationalizarea zborurilor.

”L-am vazut, in repetate randuri, pe directorul Dorin Buda oferind declaratii publice presei in aceasta perioada, desi eu am precizat ca nu mai fac afirmatii privind reluarea zborurilor pana nu voi vedea avioanele decoland si aterizand pe pista.

Dorin Buda a dat insa anumite termene, iar daca ne gandim la efortul pe care Consiliul Judetean Maramures il face la inceputul acestui an pentru a asigura salariile – fonduri mult mai mari decat anul trecut-, pentru a asigura achizitionarea echipamentelor, pentru a plati in continuare lucrarile efectuate acolo, il vom face raspunzator pe directorul Dorin Buda pentru a fi respectat acest calendar pe care l-a facut deja public.

Si tot public ii atrag atentia ca ma astept sa fie respectate toate termenele pe care singur le-a oferit in diferitele interviuri oferite presei maramuresene. Astfel, asteptam sa avem intr-adevar, in luna mai sau iunie, zboruri interne, iar directorul Dorin Buda va veni din nou in fata plenului pentru a ne prezenta situatia de fapt. Daca se va zbura de pe Aeroportul International Maramures asa cum afirma directorul Buda, il vom lauda, insa daca acest termen nu va fi respectat, va fi responsabil de afirmatiile sale.

Eu cred, insa, ca vom avea cu adevarat zboruri in urmatoarele doua, maxim trei luni, deoarece stiu lucrarile care s-au realizat pana in prezent. Executiile au ajuns pe ultima suta de metri in ceea ce priveste reglajul fin a aparatelor necesare si procedurile de zbor pentru diferitele aparate asteptate sa opereze pe Aeroport sunt aproape finalizate. In buget vor exista sumele necesare pentru a interveni, atat cat este nevoie, la terminal, pentru asigurarea fluxurilor de pasageri, mai trebuie doar programat acel zbor de recunoastere si verificare, fara de care nu putem primi certificatul de operare”, a subliniat seful administratiei judetene, Gabriel Zetea, se mai arata in comunicat.

ZiarMM 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

 1. ccc

  Zetea eu zic ca pe tema asta de multa vreme trebuia sa-ti prezinti demisia de onoare. Dar voi astia din PSD nu stiti ce e aia onoare nu stiti ce inseamna sa lucrezi in slujba cetateanului, voi stiti doar sa … si sa va bateti joc de tara asta … RUSINE … intr-o tara civilizata lachei ca si tine zburau din politica in secunda 2 ….

  Reply
 2. geo

  Daca nu era director Dorin Buda …unul dintre putinii oameni ramasi integri ….si azi aeroportul era folosit doar la pasunatul oilor…asa xa nu mai criticati un om care zi si noapte este dedicat jobului….

  Reply
 3. tindela

  stiti ce se intampla cu angajatul la o firma privata in situatia in care acesta nu-si atinge in mod repetat target-ul?

  Reply
 4. ZFPD

  Nu cunosc viata politica din Romania, si mai putin dein Maramyres, doar stiu sa afirm ca este o bataie de joc ce s-a intimplat cua Aeroportul den Baia Mare, daca nu au bani suficienti, stai dracului pe cur, si traieste de pe banii altora ,ca asta faceti in CJ si peste tot….

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2