Presedintele CJ Maramures – speaker la Forumul Mondial pe teme de afaceri desfasurat in China

Reclame home 1
Reclame home 1

Ca urmare a invitatiei lansate de autoritatile provinciei Hubei, prin intermediul Ambasadei Chinei in Romania, o delegatie romana reprezentand judetul Maramures a afectuat, in perioada 16-21 octombrie 2018, o vizita in orasul Wuhan, un important centru politic, economic si cultural din centrul Chinei.

Scopul vizitei a fost participarea la Forumul Mondial al Capacitatilor de productie si cooperare in afaceri 2018, eveniment important la care au participat reprezentanti ai peste 50 de tari din majoritatea continentelor lumii, gazde fiind Guvernul Provinciei Hubei, Comisia Nationala pentru Dezvoltare si Reforma, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Comertului, Federatia Industriasilor si Comerciantilor si Consiliul National pentru Promovarea Comertului International al Republicii Chineze. Avand ca tema principala “Deschiderea, Dezvoltarea si Cooperarea Win-Win”, forumul si-a propus sa dezbata modalitatile de promovare a cooperarii internationale in domeniul cercetarii, inovarii si relatiilor reciproc avantajoase in sectoare precum: ingineria tehnologica, constructia de automobile, optoelectronica, biotehnologia, echipamente industriale, energiile regenerabile si protectia mediului.
In prezenta reprezentantilor straini si a oficialilor chinezi la nivel national din ministerele pentru echipamente industriale, infrastructura, stiinta si tehnologie, comert international, presedintele Gabriel Zetea a prezentat un discurs in care a mentionat totala deschidere fata de o viitoare colaborare intre Consiliul Judetean Maramures, Guvernul Provinciei Hubei si mediul de afaceri din cele doua tari.

Gabriel Zetea, presedinte CJ Maramures: “Constituie o realitate indubitala faptul ca, popoarele roman si chinez sunt unite prin relatii traditionale si istorice, legaturi bazate pe prietenie si respect reciproc. Romania a gasit in China, intotdeauna, un prieten de incredere si multa sustinere, chiar si in perioadele dificile pe care le-a traversat. La randul ei, China a avut mereu in Romania un prieten onest si un interlocutor competent si de incredere. Este ceea transmit la acest Forum Mondial, un mesaj ferm, convins fiind ca avem teluri comune. Noi vrem sa ne dezvoltam si sa progresam in noi domenii de activitate, iar China, sunt convins, isi doreste acelasi lucru.”

Convins de necesitatea sustinerii cu argumente a mesajului transmis, presedintele Consiliului Judetean Maramures a subliniat: “Romania este un loc perfect pentru a investi capital chinez si pentru a porni afaceri in multiple domenii, fie ca vorbim de energie, tehnologia informatiei, agricultura, transport sau turism. Romania poate reprezenta pentru China o conexiune economica strategica in Europa, pentru ca noi recunoastem cu admiratie inalta competenta pe care o detin in domenii precum infrastructura de transport, constructia de autostrazi, cai ferate si trenuri de mare viteza. Iar experienta si expertiza chineza poate fi valorificata cu suces in Romania, pentru ca guvernarea social-democrata actuala da o maxima prioritate investitiilor in transporturi si infrastructura.”

Referindu-se la contextul politic si economic romanesc, presedintele Gabriel Zetea a mentionat aspectele si efectele favorabile ale guvernarii, mentionand ca: “Anul trecut Romania a avut, asemenea Chinei, o crestere economica de 6,9%, cea mai mare din Europa, un nivel de fiscalitate redus, cel mai favorabil dupa Irlanda de Nord, impozitul pe venit fiind de doar 10% si zero taxe in cazul profitului reinvestit. Guvernul ofera facilitati companiilor care depasesc 3 milioane de euro investitii, inflatia se situeaza la 3,5%, iar deficitul bugetar sub 3%, semnale ce dovedesc justetea politicilor publice finalizate prin cresteri salariale si ale nivelului pensiilor. Datele mentionate, la care se adauga performantele in productia Agricola si oportunitatile majore reprezentante de portul Constanta sunt elemente de natura sa convinga partenerii chinezi ca merita sa investeasca si sa faca afaceri in Romania”.

In discursul sau, seful administratiei judetene, Gabriel Zetea a mentionat si argumente legate de oportunitatile investitionale din Maramures.

Gabriel Zetea, presedinte CJ Maramures: “Judetul este situat in nord vestul Romaniei, in apropierea granitelor cu Ucraina si Ungaria si la distante rezonabile fata de Bucuresti, Budapesta si Viena, capitale importante ale unor tari membre ale Uniunii Europene, o pozitie geografica favorabila pentru realizarea unor conexiuni rapide in cadrul viitoarelor parteneriate romano-chineze cu alte tari europene”.

In finalul interventiei sale, presedintele Consiliului Judetean Maramures a exprimat multumiri pentru primirea calduroasa la Wuhan si a transmis felicitari directorilor celor doua mari companii, Tri Ring din Hubei si ATP Exodus din Baia Mare care au semnat un acord de parteneriat vizand cooperarea strategica intre cele doua companii pentru dezvoltarea afacerilor in Europa de Est.

Gabriel Zetea, presedinte CJ Maramures: ”Sunt convins ca, daca oamenii de afaceri pot realiza lucruri importante, putem si noi, cei din Provincia Hubei si Judetul Maramures.”

Discursul a fost extrem de apreciat de delegatiile prezente la Forumul Mondial al Capacitatilor de productie si cooperare in afaceri 2018, prezenta romaneasca reprezentand o oportunitate pentru viitoarele colaborari romano-chineze.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole