Presedintele Donald Trump avertizeaza ca economia SUA ar putea intra in recesiune

Reclame home 1
Reclame home 1

Bursa de pe Wall Street a inregistrat luni cel mai semnificativ declin de la „Lunea neagra” – prabusirea pietelor bursiere din 1987 – dupa ce presedintele Donald Trump a declarat ca pandemia de coronavirus (COVID-19) ar putea dura luni de zile si economia americana „s-ar putea” indrepta spre recesiune, transmit Xinhua si Reuters, informeaza AGERPRES.

Investitorii sunt ingrijorati ca autoritatile nu vor reusi sa adopte masuri eficiente pentru a atenua pagubele economice provocate de extinderea virusului.

Indicele S&P 500 a scazut cu 12%, incheind sedinta bursiera la cel mai redus nivel din decembrie 2018, chiar daca Rezerva Federala a SUA (Fed) a redus duminica dobanda de referinta cu un punct procentual, aproape de zero, a atenuat reglementarile pentru banci si a lansat un program masiv de relaxare cantitativa, in incercarea de a proteja cea mai mare economie mondiala de efectele negative ale pandemiei.

A fost al treilea cel mai mare declin zilnic consecutiv, fiind depasit doar de cel inregistrat in octombrie 1987 – „Lunea neagra” – si vine pe fondul raspandirii rapide a epidemiei si a efectelor negative asupra economiei mondiale si a veniturilor companiilor.

„Pana acum pietele nu sunt convinse ca masurile vor fi suficiente pentru a preveni o crestere semnificativa a falimentelor si a somajului”, a apreciat Mark Haefele, analist la UBS Global Wealth Management.

La un moment dat, in timpul sedintei de luni, indicele Dow Jones a scazut cu peste 3.000 de puncte. La inchiderea sedintei de luni, indicele Dow Jones inregistra un declin de 12,93%, ajungand la valoarea de 20.188,52 puncte, in scadere cu 2.997,10 puncte. A fost a doua cea mai pierdere dupa octombrie 1987 inregistrata de acest indice.

„Pietele vor avea grija de ele. Economia se va redresa semnificativ odata ce se va rezolva problema epidemiei”, a declarat Trump.

El si-a exprimat speranta ca inca este posibila in iunie o reuniune a liderilor G7 in SUA.

Numarul cazurilor confirmate de coronavirus in Statele Unite a depasit luni pragul de 4.200, dintre care 74 de morti.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole