Presedintele Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe 2019

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019, informeaza Administratia Prezidentiala, informeaza AGERPRES.

Exact acum o luna, pe 15 februarie, Parlamentul a aprobat, in sedinta comuna, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2019 si proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat, care erau trimise la promulgare.

O saptamana mai tarziu, seful statului anunta ca va sesiza Curtea Constitutionala in privinta Legii bugetului pe 2019, precum si referitor la Legea de aprobare a plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Iohannis afirma ca bugetul este unul „nerealist, supraevaluat si intarziat”.

Pe 6 martie, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a decis ca Legea bugetului pe anul in curs este constitutionala.

In aceeasi zi, Klaus Iohannis a anuntat ca va retrimite Parlamentului spre reexaminare actul normativ.

„Mesajul este simplu: faceti un buget sanatos pentru Romania! Parlamentul are ocazia, dar in primul rand responsabilitatea, sa faca rapid corectiile necesare, astfel incat bugetul chiar sa fie unul pentru dezvoltarea Romaniei”, spunea presedintele. El nu a comentat decizia CCR, dar a subliniat ca bugetul pe 2019 este bazat pe „cifre false” si l-a catalogat din nou drept unul al „rusinii nationale”.

La inceputul acestei saptamani, seful statului a anuntat ca a decis sa promulge Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2019. „Pensionarii nu trebuie sa sufere din nou din cauza incompetentei si indiferentei PSD”, declara el.

Miercuri dupa-amiaza, Parlamentul s-a intrunit din nou in sedinta comuna a celor doua Camere si a respins cererea de reexaminare a Legii bugetului de stat pe 2019, trimisa de presedintele Klaus Iohannis, adoptand proiectul in forma trimisa initial la promulgare. S-au inregistrat 245 de voturi „pentru”, 115 – „impotriva” si doua abtineri.

In acest context, Iohannis a criticat vineri faptul ca Legea bugetului de stat pe 2019 nu a fost reexaminata de Parlament, ajungand la promulgare neschimbata, si a acuzat PSD de rea-vointa.

„PSD a picat si ultimul test al responsabilitatii. Legea bugetului de stat pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori din continutul sau a ajuns la promulgare neschimbata. O singura zi – atat a alocat PSD in Parlament pentru reexaminarea unui proiect atat de important pentru tara. Este nu doar o crasa lipsa de seriozitate, este de-a dreptul rea-vointa refuzul PSD de a repara un buget care in mod evident va genera efecte negative in economie, resimtite, din pacate, de cetateni. Mi-as fi dorit sa promulg un buget bun pentru Romania si pentru romani. Nu a fost sa fie”, a declarat seful statului.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole