Presedintele Iohannis a semnat decretele privind vacantarea portofoliilor de la Ministerele Dezvoltarii si Transporturilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele pentru constatarea vacantei portofoliilor de la Ministerele Dezvoltarii si Transporturilor, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat decretul pentru constatarea vacantei unei functii de membru al Guvernului prin demisia lui Paul Stanescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si decretul pentru constatarea vacantei unei functii de membru al Guvernului prin demisia lui Lucian Sova, ministrul Transporturilor.

Pe 20 noiembrie anul trecut, presedintele Klaus Iohannis a semnat remanierea ministrilor propusi de PSD, cu exceptia celor doi ministri, considerand ca propunerile de inlocuire a acestora, respectiv Lia Olguta Vasilescu si Ilan Laufer, sunt nepotrivite.

Ulterior, la Transporturi a fost propus Mircea Draghici, iar Lia Olguta Vasilescu la Dezvoltare.

Pe 22 noiembrie, Lucian Sova a demisionat de la Ministerul Transporturilor, iar pe 26 noiembrie a demisionat si Paul Stanescu de la Ministerul Dezvoltarii.

Guvernul a sesizat la CCR un conflict cu presedintele Iohannis, iar Curtea a decis ca seful statului nu si-a exercitat atributiile constitutionale cand nu a luat act de demisiile celor doi ministri si nu a constatat vacantarea posturilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2