Presedintele Iohannis a adresat o scrisoare de felicitare lui Donald Trump; Seful statului si-a exprimat disponibilitatea de a conlucra cu acesta

Reclame home 1
Reclame home 1

iohannis-mondonews.ro_Presedintele Klaus Iohannis a adresat o scrisoare de felicitare presedintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, in care isi exprima intreaga disponibilitate de a conlucra cu acesta in promovarea obiectivelor comune si a unei relatii transatlantice puternice si dinamice.

„Seful statului roman a evidentiat relatia solida dintre Romania si Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI, element cheie in dezvoltarea profilului strategic al tarii noastre, in calitate de membru NATO si UE”, arata Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Klaus Iohannis a subliniat angajamentul ferm al Romaniei de a aprofunda cooperarea bilaterala in domeniul securitatii si de a continua sa actioneze, in calitate de aliat si partener strategic de incredere al SUA, constient de toate implicatiile care decurg din aceasta postura.

Potrivit sefului statului, dimensiunea de securitate a Parteneriatului Strategic cu SUA, caracterizata de o cooperare continua si aprofundata, a inregistrat numeroase succese si a permis Romaniei sa actioneze in prezent ca furnizor de securitate in regiune, in Europa si nu numai.

„Romania este pe deplin constienta de responsabilitatile care provin din calitatea de aliat si partener strategic al SUA”, se mentioneaza in mesaj.

Presedintele Iohannis mai arata ca Romania intelege pe deplin sa contribuie la eforturile comune menite sa promoveze stabilitatea si securitatea in regiune si la nivel global si subliniaza ca tara noastra este pregatita si capabila sa aprofundeze cooperarea bilaterala in domeniul securitatii.

„Presedintele Klaus Iohannis a accentuat si importanta dezvoltarii dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, care ofera numeroase oportunitati de a aduce mai multa prosperitate, in beneficiul ambelor natiuni”, precizeaza sursa citata.

Conform Administratiei Prezidentiale, seful statului a exprimat intreaga disponibilitate de a conlucra cu noul presedinte american in promovarea obiectivelor comune si a unei relatii transatlantice puternice si dinamice, aratand ca SUA poate conta pe sprijinul ferm al Romaniei in promovarea democratiei, drepturilor omului si statului de drept.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole