Presedintele Iohannis ii solicita premierului agenda fiecarei sedinte a Guvernului

Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis luni o scrisoare prim-ministrului Viorica Dancila, prin care ii solicita agenda de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului, informeaza Administratia Prezidentiala, transmite AGERPRES.

“In vederea exercitarii prerogativelor stabilite de art. 87 din Constitutie, va solicit sa imi transmiteti agenda de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului. Invederez ca obligatia comunicarii este prevazuta de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum si a altor documente, in vederea adoptarii/aprobarii, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 561/2009”, arata seful statului in scrisoare.

Klaus Iohannis subliniaza ca, potrivit dispozitiilor mentionate, agenda de lucru a sedintei Guvernului se comunica autoritatilor publice interesate, impreuna cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum si documentele insotitoare respective, cu cel putin 24 de ore inainte de ziua sedintei Guvernului.

Potrivit articolului 87 din Constitutie, presedintele Romaniei poate lua parte la sedintele Guvernului in care se dezbat probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice si, la cererea prim-ministrului, in alte situatii. De asemenea, seful statului prezideaza sedintele Executivului la care participa.

Articolul 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum si a altor documente, in vederea adoptarii/ aprobarii stabileste ca agenda de lucru a sedintei Executivului se comunica de catre Secretariatul General al Guvernului, impreuna cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum si documentele insotitoare respective, tuturor membrilor Cabinetului, conducatorilor altor autoritati publice interesate, precum si altor participanti la sedinta Guvernului, cu cel putin 24 de ore inainte de aceasta reuniune.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *