Presedintele Iohannis participa joi si vineri la Consiliul European de la Bruxelles

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis participa joi si vineri la summitul Consiliului European de la Bruxelles.

Seful statului a anuntat joi, la Palatul Cotroceni, ca principalele subiecte sunt legate de ocuparea fortei de munca, crestere economica si competitivitate, migratie, aspecte institutionale si relatii externe ale UE, relateaza Agerpres.

„La discutiile care vor avea loc in cadrul reuniunii de astazi, accentul va fi pus pe gasirea acelor solutii care sa asigure o crestere economica sustenabila la nivelul Uniunii, care sa duca la cresterea nivelului de trai pentru toti cetatenii europeni. Politica comerciala, securitatea externa si apararea, migratia, relatiile externe ale Uniunii, cu accent astazi pe evolutiile din Balcanii de Vest, sunt alte teme care se afla pe agenda Consiliului European”, a spus Iohannis.

El a precizat ca la finalul reuniunii va sustine o declaratie de presa.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis va sublinia la Bruxelles ca Romania sprijina mentinerea si dezvoltarea unei industrii europene puternice, precum si asigurarea unui mediu concurential loial si a unei protectii adecvate pentru producatorii europeni.

In ceea ce priveste politica comerciala, seful statului va saluta, si in cadrul reuniunii de la Bruxelles, aprobarea recenta de catre Parlamentul European a Acordului Cuprinzator Economic si Comercial UE-Canada (CETA).

„Importanta acestui acord pentru tara noastra este extrem de mare, pentru ca este direct legat de eliminarea vizelor pentru toti cetatenii romani, conform angajamentului asumat de autoritatile canadiene”, se arata in comunicat.

Presedintele Klaus Iohannis va sustine ideea unei cooperari avansate in domeniul securitatii externe si apararii, considerand ca exista un potential important pentru consolidarea apararii la nivel european si ca acest lucru trebuie facut prin asigurarea complementaritatii cu actiunile NATO.

Referitor la migratie, seful statului va exprima sprijinul pentru masurile decise la Summitul european din Malta si va reitera nevoia unei abordari echilibrate, precum si ideea ca Uniunea sa continue actiunile menite sa gaseasca solutii de durata la cauzele profunde ale migratiei.

Iohannis va reafirma si sprijinul pentru politica de extindere a Uniunii, argumentand ca aceasta are un „efect pozitiv din punct de vedere politic, social si institutional”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole