Presedintele Iohannis spune ca acordul privind Brexit este dorit de Uniunea Europeana

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri, la Bruxelles, ca acordul privind procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeana este dorit de UE, precizand insa ca acesta nu poate fi renegociat, informeaza AGERPRES.

“Noi, Uniunea, ne dorim un acord, ne dorim acest acord, dar nu poate fi renegociat. Deci, aici lucrurile sunt foarte clare. Insa, dorim sa dam toate asigurarile care se pot da, deci, asigurari politice, ca dorim sa mergem mai departe, dorim o relatie viitoare foarte buna. Despre asta este vorba. Temerea in Marea Britanie este ca vom impinge negocierea unui acord ad calendas, cum se spune.

Or, nimeni nu are astfel de intentii si nimeni nu-si doreste sa se declanseze backstop-ul. Este o chestiune teoretica, mai degraba juridica, care, din motive de siguranta juridica, a fost inclus acolo, dar noi nu ne dorim asa ceva. Si asta vrem sa explicam inca o data partii britanice. Noi vrem o relatie buna, vrem o relatie viitoare care functioneaza foarte bine. Si aceste asigurari putem sa le dam fiecare in parte”, a afirmat Iohannis la sosirea la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Totodata, intrebat daca o sa aiba vineri discutii cu premierul britanic, Theresa May, el a precizat: “Da, am de gand sa ma intalnesc cu doamna May scurt, o bilaterala scurta, ca sa o incurajez un pic”.

De asemenea, chestionat daca se asteapta la un nou summit pe Brexit in luna ianuarie, seful statului a spus:. “Nu, nu ma astept la asta. Ne asteptam la un vot pozitiv din partea Parlamentului britanic, nu la un Summit”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2