Presedintele iranian critica refuzul SUA de a trimite trupe la sol impotriva jihadistilor

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Presedintele iranian Hassan Rohani a criticat miercuri refuzul SUA de a trimite militari la sol pentru a lupta impotriva jihadistilor organizatiei Statului Islamic care, in opinia lui, incearca ‘sa ucida umanitatea’, relateaza AFP citata de Agerpres.

Intr-un interviu pentru canalul american de televiziune NBC, liderul iranian — care urmeaza sa se adreseze saptamana viitoare Adunarii Generale a ONU de la New York — a parut ca se indoieste de posibilitatea ca SUA sa poata invinge Statul Islamic fara a trimite militari la sol.

“Se tem americanii sa aiba raniti si morti in randurile lor in Irak? Se tem ca soldatii lor vor fi ucisi in lupta pe care ei afirma ca o duc impotriva terorismului?”, s-a intrebat Rohani, conform unor extrase din interviul difuzat de NBC.

‘Este cu adevarat posibil sa se combata terorismul fara chin, fara sacrificiu ?’, a adaugat el. ‘In toate conflictele regionale si internationale, cei care castiga sunt cei pregatiti sa se sacrifice’, a mai spus Rohani. Chiar daca raidurile aeriene sunt necesare in ‘anumite conditii si circumstante’, nu ar trebui efectuate decat cu “permisiunea populatiei si guvernului acestei tari”, a apreciat el.

SUA lanseaza din 8 august raiduri aeriene in Irak pentru a ajuta fortele irakiene sa combata gruparea SI, dar presedintele american Barack Obama a exclus trimiterea de soldati la sol pentru misiuni de lupta. Decapitarea ziaristilor americani James Foley si Steven Sotloff si a britanicului David Haines contravin principiilor islamului, a subliniat presedintele iranian.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1