Presedintele Klaus Iohannis i-a cucerit si pe olteni

PNL

Presedintele Klaus Iohannis a participat, sambata, la reuniunea liberalilor din Oltenia, fiind primit cu entuziasm de craioveni. A fost primul eveniment electoral organizat dupa ce presedintele Klaus Iohannis si-a depus candidatura, insotita de peste 2,2 milioane de semnaturi. Klaus Iohannis si PNL isi propun sa construiasca ”Romania normala”, bazata pe o guvernare competenta, iar prima etapa este castigarea alegerilor prezidentiale, locale si parlamentare.
Presedintele Klaus Iohannis a fost asteptat, in Craiova, un fief traditional al PSD, de sute de olteni care i-au cerut autografe, au dat mana si s-au fotografiat cu el.

In timp ce liderii PSD nu mai au curajul sa iasa din sediile de partid, presedintele Romaniei a mers, la pas, printre oltenii entuziasmati de posibilitatea de a-i adresa cateva cuvinte sefului statului. Insotit de presedintele PNL, Ludovic Orban, si de alti lideri liberali, Klaus Iohannis si-a facut drum cu greu printre oltenii veniti sa isi manifeste sustinerea. Primirea a fost (cel putin) la fel de calduroasa precum cea facuta in urma cu o saptamana de constanteni.

La intrarea in sala reuniunii, seful statului a fost aplaudat de cei 1.500 de membri PNL, parlamentari si alesi locali care au participat, sambata, la Craiova, la Adunarea Regionala a organizatiilor PNL din Oltenia. Drumul spre tribuna salii a fost un nou prilej pentru o baie de multime, liberalii dorind sa dea mana, sa faca fotografii si sa le ureze succes presedintelui Romaniei si liderului PNL. La finalul discursului, presedintele Klaus Iohannis a mers din nou printre delegatii liberali, dand mana cu acestia, fiind asaltat de membrii PNL care doreau sa faca fotografii alaturi de seful statului.

Iohannis: ”Tot timpul am fost pe faza”

In discursul tinut in fata liberalilor, presedintele Klaus Iohannis a atacat dur guvernarea PSD, punand-o in antiteza cu ”Romania normala” pe care o va construi impreuna cu PNL.

”PSD a realizat mii de kilometri de autostrada – cu creionul!”, a ironizat Iohannis guvernarea PSD, continuand in aceeasi nota: ”PSD, de cand stiu eu, promite, cu bani europeni, desigur, acele spitale mari, regionale – si aici, in Craiova. Nu stiu, cunoasteti adresa acestui mare spital regional? Eu nu!”. Seful statului a dat drept exemplu si faptul ca toaletele din spatele scolilor ”tot acolo sunt”. ”Scoli moderne nu avem. Paza pentru scoli nu avem. Manuale vor fi – auziti – vor fi. Vesnica explicatie a PSD, ca vor fi”, a fost un alt exemplu al incompetentei PSD.

”Pe scurt, PSD pentru Romania a fost si este o catastrofa!”. ”Dar unii ne-am opus. Tot timpul, cum se spune, am fost pe faza. Mi-am folosit instrumentele constitutionale si am oprit foarte multe din prostiile, din nesimtirile pe care le-au planificat pesedistii pentru Romania”, a explicat Klaus Iohannis.

Solutia pentru iesirea din criza este preluarea puterii de catre liberali, pe baza sustinerii alegatorilor. ”Si au aratat romanii atunci, pe 26 mai, ce vor ei, de fapt: ei vor PNL. Asa se trag concluziile dupa alegeri – cine a castigat, acela este chemat. Dar nu este asa de simplu, fiindca acelea au fost doar primele alegeri dintr-o serie de alegeri. Urmeaza in noiembrie alegerile prezidentiale, urmeaza alegerile locale, urmeaza alegerile parlamentare. Eu cred ca cel mai bine ar fi sa le castigam impreuna pe toate!”, a transmis Klaus Iohannis.

El a precizat ca singur poate face atat cat a facut in ultimii cinci ani, dar ca impreuna cu liberalii si cu celelalte forte proeuropene vor castiga alegerile si vor forma un guvern care lucreaza pentru romani. Seful statului a sustinut ca este nevoie de un Guvern construit in jurul PNL. ” Dupa care ne apucam de treaba si reconstruim Romania. Facem Romania europeana, Romania moderna, Romania Normala”, este planul presedintelui Klaus Iohannis.
Angajamentele lui Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat ca liberalii pot castiga alegerile in toate judetele din Oltenia, spunandu-le membrilor de partid ca acest lucru sta in puterea muncii fiecaruia. Ludovic Orban a aratat ca Oltenia l-a dat pe liberalul I.G. Duca, fost prim-ministru al Romaniei, iar acum este din nou momentul sa dea partidului personalitati de nivel national. In schimb, PSD a promovat din aceasta regiune istorica ”o lunga lista de otrepe”, printre cei pomeniti de Orban aflandu-se Eugen Nicolicea, Olguta Vasilescu, Claudiu Manda, Adrian Duicu, Mihai Fifor sau Darius Valcov.

Liderul PNL a promis ca un guvern liberal va finaliza drumul expres Craiova-Pitesti si tronsonul de autostrada Calafat-Lugoj, esentiale pentru legatura dintre Oltenia si restul Romaniei. ”Nu mai tine cu vorbe, in 2008 am aprobat in Guvernul liberal indicatorii tehnico-economici pentru realizarea drumului expres Craiova-Pitesti. Nici astazi nu este gata, iar ceea ce a facut PSD, inaugurand o lucrare in care nu erau decat niste borduri pe un teren privat este o rusine pentru orice fel de om politic din Romania”, a explicat Orban.

Liderul PNL a criticat si lipsa altor proiecte de infrastructura, cum ar fi cele legate de navigarea pe Dunare. ”In 2008, cand am plecat de la Ministerul Transporturilor, le-am lasat 400 de milioane de euro, pentru a efectua lucrarile de asigurare a standardelor de navigabilitate pe Dunare. Ce au facut in 11 ani? Nimic!”, a relatat liderul liberal cum au renuntat social-democratii la proiecte deja finantate. ”Va garantez ca si acest lucru va deveni realitate. Dunarea va deveni navigabila si se va umple de barje de care sa transforme cu adevarat potentialul de dezvoltare si al Olteniei”, a promis Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a oprit abuzurile PSD

Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, a reamintit faptul ca presedintele Romaniei a blocat abuzurile PSD in conditiile in care Romania se afla, de trei ani, intr-o stare de asediu nedeclarata si a catalogat actiunile PSD drept ”forme de gangsterism politic”. ”Vom continua aceasta lupta construind impreuna o tara normala. Cu Klaus Iohannis Presedinte, cu o majoritate parlamentara coagulata in jurul PNL si cu guvernare locala liberala”, a indemnat Turcan.
La randul sau, prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan a afirmat ca liberalii vor castiga si in Oltenia. „Ori PSD, ori Romania. PSD nu are voie sa mai domine judetele saracite. Judetele din Oltenia nu mai sunt rosii si nici nu vor mai fi”, a spus europarlamentarul.

Partudul National Liberal

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. lnpeium

    Klaus Isus a cucerit pe toți. Între timp a dat și ceva meditații și a furat câteva case. Eu votez pe el dacă am posibilitatea.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1